Foto: AFP/Scanpix
Skandalozajam amerikāņu riteņbraucējam Lensam Ārmstrongam atņems 2000.gada Sidnejas olimpisko spēļu bronzas medaļu, vēsta aģentūra AP.

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) Ārmstrongam nosūtījusi vēstuli, kurā prasa atdot medaļu. Šāds lēmums pieņemts pēc tam, kad Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) informēja SOK, ka amerikānis nav iesniedzis apelāciju par viņam piespriesto mūža diskvalifikāciju.

Bijušais amerikāņu riteņbraucējs, kurš līdz šim visas apsūdzības aizliegto vielu lietošanā noliedza, nedēļās sākumā televīzijas dīvas Opras Vinfrijas vadītajā sarunu šovā, kas ASV tiks translēts ceturtdien, atzinis savu vainu dopinga lietošanā. "Ja Ārmstrongs ir atzinies dopinga lietošanā, tad mums viņam jāatņem olimpisko spēļu medaļa. Šādi esam rīkojušies ar citos līdzīgos gadījumos," uzsvēra SOK pārstāvis Marks Adams.

SOK ilgāku laiku nepieņēma lēmumu par medaļas atņemšanu Ārmstrongam, jo gaidīja, kad UCI oficiāli anulēs visus viņa sasniegumus.

Atgādinām, ka Ārmstrongam piespriesta mūža diskvalifikācija par dopinga lietošanu. Dopinga ēna pār Ārmstrongu ir jau kopš 1999.gada, bet aizvadītajā gadā viņam piesprieda diskvalifikāciju ar atpakaļejošu datumu - no 1998.gada 1.augusta. Tāpat anulēti visi viņa sasniegtie rezultāti, arī septiņi "Tour de France" čempiona tituli.

Pagaidām Ārmstrongam nav atņemts tikai 1993.gada pasaules čempiona tituls.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!