Foto: Imago Sport/Scanpix/LETA
Austrāliešu riteņbraucējs Saimons Klārks no "EF Education First-Drapac p/b Cannondale" komandas trešdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" piektajā posmā, pēc kura kopvērtējuma līderpozīciju pārņēmis francūzis Rudī Molārs no "Groupama - FDJ" vienības.

Trešdien riteņbraucējiem bija jāveic 188,7 kilometrus garš posms ar vienu otrās kategorijas kāpumu, kura virsotne bija 20 kilometrus pirms finiša. Uzvaru finišā izrāva Klārks, aiz kura sekoja Toma Skujiņa komandas biedrs "Trek-Segafredo" vienībā Bauke Molema no Nīderlandes un BMC pārstāvošais itālis Alesandro de Marči.

Vadošā trijotne finiša līniju šķērsoja pēc distancē pavadītām četrām stundām 36 minūtēm un septiņām sekundēm.

"Ir jābūt gatavam zaudēt, ja viss tiek likts uz spēles uzvaras vārdā. Nedaudz bažījos, ka mani noķers, taču beigas bija gluži kā treka riteņbraukšanā, kurā sāku savu karjeru. Biju mierīgs, kad Molema uzbruka," pēc finiša teica Klārks.

Iepriekšējos trīs posmus kopvērtējuma vadībā bija polis Mihals Kvjatkovskis kurš finišēja trešajā desmitā kopā ar saviem kolēģiem no "Sky" vienības, uzvarētājam zaudējot četras minūtes un 55 sekundes.

Par kopvērtējuma jauno līderi kļuvis Molārs, bet otrais ir Kvjatkovskis, kurš zaudē vienu minūti un vienu sekundi.

"Cik varēsim, tik sargāsim viņa līderpozīciju. Mūsu smagais darbs sāk atmaksāties, turklāt šobrīd neesam savā labākajā formā. Tuvojoties Madridei, mēs burtiski lidosim," teica Molāra komandas biedrs Tibo Pino.

Piektdien riteņbraucējiem būs jāveic 155,7 kilometrus gara distance ar diviem trešās kategorijas kāpumiem.

Pērn par šī velobrauciena čempionu kronētais brits Kristofers Frūms šogad "Vuelta a Espana" nepiedalās. Tāpat Spānijas daudzdienu velobraucienā nestartē viņa komandas biedrs no "Sky" vienības Džeraints Tomass, kurš šovasar triumfēja "Tour de France". Abi tā vietā piedalīsies Lielbritānijas tūrē, kas sāksies svētdien.

Šogad Latvija "Vuelta a Espana" velobraucienā nav pārstāvēta. Pērn 123.vietu kopvērtējumā guva Toms Skujiņš.

"Vuelta a Espana" velobrauciens norisinās 73.reizi. Tajā riteņbraucējiem jāveic 21 posms, tūrei 16.septembrī finišējot Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!