Foto: EPA/Scanpix/LETA

Austrālijas riteņbraucējs Maikls Storers no DSM komandas otrdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" desmitajā posmā, kamēr līdera sarkano kreklu ieguva norvēģis Ods Kristians Eikings.

Storeram tā bija jau otrā uzvara šā gada "Vuelta", posmā ar vienu otrās kategorijas kāpumu distances beigu daļā.

Viņš vienatnē finišēja 22 sekundes pirms četriem sekotājiem, otro vietu iegūstot "Deceuninck - Quick Step" pārstāvim no Beļģijas Mauri Vansevenānam un trešo - "AG2R Citroen" komandas dalībniekam francūzim Klemānam Šampususā.

Uz pirmo vietu kopvērtējumā pakāpās Eikings, kurš finišēja piektais un tagad par 58 sekundēm apsteidz francūzi Gijomu Martēnu no "Cofidis, Solutions Credits" un par divām minūtēm un 17 sekundēm - pagājušā gada uzvarētāju un līdzšinējo līderi slovēni Primožu Rogliču ("Team Jumbo-Visma").

Viņš arī piedzīvoja kritienu, nobraucienā cenšoties atstāt aiz muguras savus galvenos konkurentus uz kopvērtējuma uzvarētāja titulu, taču finišēja kopā ar ar vēl sešiem braucējiem 11 minūtes un 49 sekundes aiz Storera.

Rogličs pēc posma saglabāja optimismu: "Nav riska, nav uzvaras. Tā bija laba, aktīva diena, un man vajadzētu būt kārtībā. Es vienkārši paslīdēju."

Labāko pieciniekā ir vēl divi "Movistar" bracēji - spānis Enriks Mass un kolumbietis Migels Anhels Lopess, kuri no līdera atpaliek par attiecīgi divām minūtēm un 45 sekundēm un trim minūtēm un 38 sekundēm.

Pēc 80 nobrauktiem kilometriem izveidojās neparasti liels atrāviens ar milzīgu pārsvaru, kuras vajāšana lielā dalībnieku skaita dēļ būtu sagādājusi grūtības pat tad, ja grupa būtu gribējusi to noķertt.

Pēdējā kāpumā austrālietis aizbēga no grupas un uzvarēja jau otrajā šā gada posmā.

"Es sapņoju par vienu uzvaru posmā šajā "Vuelta", bet tagad man ir divas pēc desmit dienām. Tas ir patiešām neticami," sacīja 24 gadus vecais Storers. "Tas ir pat neticamāk nekā iepriekšējā uzvarā."

Trešdien riteņbraucējus gaida 133,6 kilometri paugurainā apvidū ar vienu otrās kategorijas kāpumu distances beigu daļā.

Šogad pēdējā no lielajām tūrēm finišēs 5.septembrī Santjago de Kompostelā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!