Foto: Foto: Zigismunds Zālmanis

Baltijas ceļa jeb "Baltic Chain Tour" velobrauciens (UCI 2.2. kategorija) ceturtdien, 21.augustā, turpinājās ar Latvijas posmu - 157,7 kilometru garu otro posmu no Rīgas uz Siguldu. Uzvarēja Ivans Balikins no Krievijas izlases, bet labākais no latviešiem bija Krists Neilands no "Rietumu Delfin", kurš finišēja septītais, portālu "Delfi" informē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas pārstāvis Toms Markss.

Atšķirībā no pirmā posma, šodien lielu atrāvienu nebija. Izbraucot no Rīgas, aktīvi strādāja Lietuvas braucēji, kuri centās izveidot "bēgļu" grupas, taču visi dienvidu kaimiņu centieni tika apslāpēti.

Ap 55. kilometru no līderim izdevās aizbēgt piecu braucēju grupai, kurā bija arī Andžs Flaksis no "Rietumu Delfin" komandas, tomēr drīz tehnisku iemeslu dēļ (riepas plīsums) Flaksim nācās atstāt līderu piecinieku.
Atlikušie četri līderi turējās kopā līdz pat kalnu starpfinšam Siguldas kalnā, kurā no pārējiem izdevās aizbēgt Ivans Balikins no Krievijas izlases. Drīz Krievijas braucējam pievienojās Martin Veiss no "Tirol Cycling Team", kuri turējās no kopējās grupas minūtes attālumā.

Pēdējā aplī braucēju izturību pārbaudīja spēcīgs lietus, kas mitējās tikai jau pēc finiša. Tuvojoties finišam, peletons gandrīz noķēra līderus, tomēr finiša sprintā uzvaru noskaidroja Balikins un Veiss. Ātrāks šajā duelī bija Krievijas sportists, kuram tādējādi tika "Baltic Chain Tour" otrā posma uzvarētāja gods, bet trešais finišēja Deivids van der Poels no "BKCP-Powerplus".

Labākais no Latvijas sportistiem šajā posmā bija Krists Neilands (7.vieta), bet vēl pirmajā grupā finišēja Māris Bogdanovičs (23.vieta).
Kopvērtējumā par līderi kļuvis Klemenss Fankhausers ("Tirol Cycling Team"), ar tādu pašu laiku otrais ir vakardienas uzvarētājs Mihails Konoņeko.

Trešais posms piektdien, 22. augustā, sāksies vēl vienā no Latvijas sportiskākajām pilsētām – Valmierā. Jau no pulksten 11.00 līdzjutēji aicināti pulcēties pie Valmieras pilsētas pašvaldības, kur gaidāma komandu prezentācijai.

Starts turpat Valmieras centrā gaidāms pulksten 12.00. Riteņbraucēji vispirms dosies Rūjienas virzienā, bet tad jau iebrauks Igaunijā. Finišs 177 kilometru garajā trešajā posmā gaidāms Pērnavā.

"Baltijas ceļa" daudzdienu velobrauciens finišēs 24. augustā Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kad arī tiks noskaidrots uzvarētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!