Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 24. augustā Utenā, Lietuvā ar 171 km garu etapu no Paņevežas, noslēdzās "Baltijas ceļa" velotūres pirmspēdējais posms, kurā uzvaru izcīnīja Mihels Raims ("SJK Viiking"), savukārt, no Latvijas sportistiem astotajā pozīcijā ierindojās Indulis Bekmanis.

Dalībniekiem pēc Latvijas posma Smiltene – Sigulda, aiz muguras bija nobraukts jau 712,8 km un ar diviem posmiem Lietuvā, kur braucējiem jāpievar pēdējie 300 kilometri, noslēgsies "Baltijas ceļa" daudzdienu velotūre.

Pēc ceremoniālā starta Paņevežas centrā, braucēji distanci uzsāka visnotaļ aktīvi. Pirmajos desmit kilometros notika vairāki izrāvienu mēģinājumi. Pirmais nopietnais izrāviens bija 12 kilometrā, kad 17 braucēju grupa, kurā neviens no Latvijas komandu pārstāvjiem nebija, izveidoja atrāvienu no pamatgrupas, aptuveni 200 metri, savukārt pēc astoņiem kilometriem pamatgrupa izrāvienu apturēja.

Pirmajā starpfinišā ātrākais braucējs bija Maksims Vasiļjevs no "ISD Continental" komandas, "Alpha Baltic" braucēji Indulis Bekmanis un Emīls Liepiņš, iebrauca līderu grupā sestajā un septītajā pozīcijā. Tobrīd braucēji sarindojās vairākās, bet mazās atrāvienu grupās.

Kalnu sprintā Jurijs Metlušenko ("Torku Sekerspor") iebrauca kā pirmais, tandēmā ar Vitāliju Popkovu no "ISD Continental", pēcāk apvienojoties ar atrāvienu izveidojušo.

Līderu grupā pēc nobrauktajiem 95 kilometriem, starp aptuveni 30 braucējiem, grupas beigās atradas arī Indulis Bekmanis "Alpha Baltic". Pārsvars pār otro grupu 108 kilometrā sasniedza četras minūtes.

Otrajā starpfinišā ātrākais braucējs bija Aleksejs Kurbatovs no Krievijas izlases.

Distances turpinājumā izveidojas četras braucēju grupas. Sākotnēji pirmajā grupā atradās divi "Alpha Baltic" pārstāvji – Indulis Bekmanis un Emīls Liepiņš, bet pēc tehniskas kļūmes E. Liepiņš atkrita uz otro grupu. Finišu sasniedzot grupas galvgalī.

Tikmēr otro posmu pēc kārtas, Indulis Bekmanis cīnījās par vietu uz etapa goda pjedestāla. Beigu izrāvienā, ierindojoties 8. vietā. Tas ļāva Bekmanim pakāpties uz ceturto vietu kopvērtējuma tabulā.

No velotūres nācās izstāties arī Peteram Prūsam un Pēteram Tarvim no "Rietumu Delfin" komandas, kuri distances pēdējo daļu brauca noslēdzošajā grupā un neiekļaujoties laika limitā, sacensības vairs neturpinās. Kopumā 11 braucēji neiekļāvās laika limitā. "Alpha Baltic" arī paliks trīs vīru sastāvā, jo Reinim Andrijanovam sacensību galvenais komisārs piešķīra sodu par nekorektu uzvedību distances laikā. Jāteic, ka Andrijanovs nebija vienīgais, kurš izpelnījās diskvalifikāciju – Mihails Šemetjevs no "Bulbash" izpelnījās līdzīgu sodu.

Rītdien uz sacensību starta stāsies 87 braucēji, kas nozīmē, ka izšķiroši būs katri izrāviena mēģinājumi.

Sacensības noslēgsies ar 154 km garo etapu Utena – Viļņa
Rezultāti: Paņeveža – Viļņa ("Baltijas ceļa" velotūres 5. etaps)
1. vieta – Mikhel Raim (SJK Viiking)
2. vieta – Siarhei Papok (Baltkrievijas izlase)
3. vieta – Maksims Pokidovs (Itera - Katusha)

8. vieta – Indulis Bekmanis (Alpha Baltic)
34. vieta – Emīls Liepiņš (Alpha Baltic)
36. vieta – Kristofers Rācenājs (Alpha Baltic)
48. vieta – Andris Vosekalns (Rietumu Delfin)
60. vieta – Reijo Puhms (Rietumu Delfin)
83. vieta – Andris Smirnovs (Rietumu Delfin)
91. vieta – Peters Tarvis (Rietumu Delfin)
93. vieta – Peters Prūs (Rietumu Delfin)
DNF- Reinis Andrijanovs (Rietumu Delfin)

Kopvērtējums pēc pieciem etapiem:

1. vieta – Filips Valsbens (BKCP – Powerplus) – 19.14:22
2. vieta – Ivans Savitckis (Krievijas izlase) +0.00:02
3. vieta – Židrunas Savickas (Lietuvas izlase) +0.00:22
4. vieta – Indulis Bekmanis (Alpha Baltic) +0.00:29

37. vieta - Andris Vosekalns (Rietumu Delfin) +0.11:48
38. vieta – Emīls Liepiņš (Alpha Baltic) +0.12:06
43. vieta – Kristofers Rācenājs (Alpha Baltic) +0.12:30
78. vieta – Andris Smirnovs (Rietumu Delfin) +0.25:29
86. vieta – Reijo Puhms (Rietumu Delfin) +0.28:30

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!