Foto: AFP/Scanpix

Beļģu riteņbraucējs Tims Velenss no "Lotto Soudal" vienības ceturtdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" sestajā posmā, kamēr kopvērtējuma līdera godu saglabājis Nīderlandes sportists Toms Dumolins ("Giant-Alpecin").

Patlaban 25 gadus vecais Velenss pēdējā kāpumā nodrošināja sev līderpozīciju un 157 kilometrus garās distances finišu sasniedza vienatnē.

"Šī ir man ļoti īpaša uzvara. Vēlos pateikties komandai par uzticību un Dumolinam par to, ka ļāva aizbēgt. Pēdējā kāpumā jutu, ka esmu stiprākais, un devos pēc uzvaras," pēc sacensībām stāstīja Velenss.

Posmu beļģis veica četrās stundās 40 minūtēs un 15 sekundēs, bet minūti un 19 sekundes no viņa atpalika dānis Jakobs Fugslangs ("Astana") un krievs Iļnurs Zakarins ("Katjuša").

Vēl par trim sekundēm lēnāks bija Dumolins, kuram izdevās nosargāt līderpozīciju.

"Nebiju plānojis piedalīties izrāvienā, taču redzēju, ka arī Vinčenco Nibali to dara. Esmu pārsteigts par savu sniegumu, biju stiprāks, nekā domāju. Nebiju paredzējis, ka kāpumos būšu tik labā formā. Tas nebija milzīgs kalns, bet kāpums tik un tā bija pietiekami liels," pēc finiša teica Dumolins.

Velensam šī bija pirmā uzvara kādā no lielo daudzdienu velobraucienu posmiem.

Sacensību sestajā posmā riteņbraucējiem bija jāpieveic divi otrās kategorijas kāpumi, bet septītajā sportistus sagaida viens otrās kategorijas kāpums.

Velobrauciena kopvērtējuma līderpozīciju saglabā Dumolins, kurš par 26 sekundēm apsteidz Fugslangu, bet vēl par divām sekundēm lēnāks ir Zakarins.

Tikmēr Velenss Dumolinam zaudē 13 minūtes un 38 sekundes, kas viņam dod 55. vietu.

Līdz sacensību noslēgumam 29. maijā riteņbraucēji piestās arī Šveicē un Francijā.

Pērn "Giro d'Italia" triumfēja spānis Alverto Kontadors no "Tinkoff", bet Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no IAM vienības ierindojās 161. pozīcijā. Šogad neviens no Latvijas sportistiem Itālijas tūrē nepiedalās.

"Giro d'Italia" velobrauciens šogad norisinās 99. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!