Foto: Publicitātes foto

Svētdien Francijā aizvadīts Pasaules kausa MTB Olimpiskā (XCO) krosa ceturtais posms elites vīriem. Tajā 19. vietu izcīnīja "CST Sandd Bafang" komandas Latvijas sportists Mārtiņš Blūms. Uzvarēja pasaules čempions Nino Šurters, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pēc aizvadītajā nedēļā Andorā notikušā trešā posma, Pasaules kausa izcīņa MTB XCO krosā un MTB nobraucienā pārcēlās uz Franciju. Les Getsā aizvadīts jau ceturtais Pasaules kausa posms.

Svētdien sacensības aizvadīja elites vīri. Starp 118 dalībniekiem bija arī Latvijas izlases un Nīderlandes komandas "CST Sandd Bafang" sportists Mārtiņš Blūms. Cēsinieks līdz šim ar katru posmu spējis uzlabot savas pozīcijas. Izņēmums nebija arī Francijas posms.

Mārtiņš sacensības uzsāka ar 84. starta numuru. Sacensību pirmajā daļā latviešu kalnu riteņbraucējs demonstrēja lielisku sniegumu un ātri vien nokļuva vadošo braucēju pulkā. Pēc otrā apļa Blūms bija jau aizcīnījies līdz 11. vietai, 13 sekundes aiz līdera Gerharda Keršbauera. Turpinājumā Mārtiņš darīja visu, lai noturētos pēc iespējas augstāk.

Pēc ceturtā apļa viņš bija 12. Pēdējos apļos mūsu sportistu spēja apsteigt vēl septiņi konkurenti, tostarp iepriekš tehnisku neveiksmi piedzīvojušais Metjū Van der Pūls. Finiša līniju "CST Sandd Bafang" latviešu sportists sasniedza 19. vietā, kas ir viņa karjeras augstākais panākums Pasaules kausā elites vīru grupā. Finišā Mārtiņš uzvarētājam Nino Šurteram no Šveices zaudēja 3 minūtes un 22 sekundes. Līdz labāko desmitniekam viņu šķīra 1 minūte un 30 sekundes.

Otro vietu sacensībās izcīnīja Keršbaumers (+00:00:04), bet trijnieku noslēdza Henrike Avančini no Brazīlijas (+00:00:36). Metjū Van der Pūls šajā reizē 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!