Foto: Publicitātes foto

Svētdien Kiprā notiekošajās UCI 1. kategorijas MTB XCO krosa sacensībās "Cyprus Sunshine Cup" elites vīru konkurencē Latvijas riteņbraucējs Mārtiņš Blūms ("CST Sandd Bafang") izcīnīja septīto vietu un tika pie 16 UCI Olimpiskās kvalifikācijas punktiem.

Otro gadu pēc kārtas Mārtiņš Blūms ar vairākiem komandas biedriem no "CST Sandd Bafang" komandas marta sākumā piedalījās UCI 1. kategorijas viendienas MTB XCO krosa sacensībās "Cyprus Sunshine cup". Iepriekšējā nedēļā Mārtiņš Kiprā aizvadīja MTB daudzdienu sacensības, kuru kopvērtējumā ieguva 22. vietu.

Svētdien aizvadītās UCI C1 kategorijas sacensības pulcēja 30 elites vīru kategorijas braucējus. Dalībnieki veica starta apli, kam sekoja pieci pamatapaļi. Trase bija ļoti dubļaina, kas kopā ar tehniskiem nobraucieniem arī bija lielākais pārbaudījums priekš sportistiem.

Mārtiņš Blūms aizvadīja pirmās sacensībās pēc slimības. Kā pēc finiša atzina pats sportists, gatavība parādīt savu labāko sniegumu vēl nav uz viesiem simts procentiem. Cēsinieks sarežģīto trasi veica pēc 1 stundas 31 minūtes un 21 sekundes. Spraigā cīņā ar konkurentiem mūsu sportistam septītā pozīcija. Mārtiņam arī 16 UCI punkti, kas iet Olimpiskās kvalifikācijas vērtējumā.

Uzvarēja Čehijas izlases sportists Ondrejs Cinks, kurš par 2 sekundēm apsteidz tuvāko sekotāju – savu tautieti Janu Skarnitzlu. Trešais bija Vācijas izlases sportists Georgs Egers, kuru no uzvarētāja šķīra 2 minūtes un 28 sekundes. Mārtiņš Blūms Cinkam zaudēja 6 minūtes un 29 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!