Foto: Publicitātes foto
Atzīstamu sniegumu piektdienas vakarā Čehijas pilsētā Nove Mešto notiekošajā Pasaules kausa trešajā posmā MTB demonstrēja Latvijas čempions Mārtiņš Blūms, kurš distances laikā izkaroja līderpozīcijas, bet finišu saīsinātā krosa sacensībās sasniedza 16. vietā.

Saīsinātā (XCC) krosa Pasaules kausa sacensībās startē tikai 40 vadošie braucēji. Sportisti cīnās galvenokārt par labākām starta vietām svētdien gaidāmajām XCO krosa sacensībām. Pēc lieliskās pērnās sezonas un gana atzīstami iesāktā šī gada, XCC sacensībās trešo posmu pēc kārtas startēja arī Mārtiņš Blūms.

Dalībnieki aizraujošajā Nove Mešto trasē veica 12 apļus. Viena apļa garums bija ap 1 kilometru. Blūms visu sacensību laiku ļoti blīvās sacensībās bija līderu pulkā. Pēc otrā apļa Mārtiņš bija septītais nieka sekundi aiz līdera. Arī turpinājumā trenera Jāņa Mūsiņa audzēknis brauca lieliski. Astoto apli Mārtiņš pabeidza kā līderis. Beigu daļā gan par uzvaru pacīnīties neizdevās. Latvijas čempions finišēja 16. vietā (22:47) vien 7 sekundes aiz uzvarētāja.

Nepārspēts palika vācietis Luka Švarcbauers (22:40), kurš par divām sekundēm apsteidza Tomasu Pidkoku un Filipo Kolombo, kuriem attiecīgi otrā un trešā vieta. Leģendārais Nino Šurters sacensības noslēdza devītajā vietā.

Svētdien elites vīri sacentīsies pamatsacensībās. To sākums pulksten 16:20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!