Dienvidāfrikā notikušajā prestižā MTB daudzdienu velobrauciena "Cape Epic" piektajā posmā piektdien augsto astoto vietu izcīnīja latvieša Mārtiņa Blūma un dāņa Sebastiana Karstensena duets. Sekmīgs starts arī "Miandum" komandas vīriem – Mārim Vancevičam un Atim Vidovskim – kuri absolūtajā ieskaitē bija 147, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pēc nosacīti vieglākā ceturtā posma, kurā tika veikta 40 kilometru gara distance, piektdien 536 pāri sacentās ļoti smagajā piektajā posmā. 100 kilometru garajā distancē tika iekļauti 2850 augstuma metri, kas bija kāpumiem bagātākais posms šī gada sacensībās.

Uzvaru piektajā etapā svinēja nedaudz negaidīti svinēja mājinieki – Metjū Bjūkiks un Filips Baijs. Dienvidāfrikāņi par 0,7 sekundēm apsteidza galvenos favorītus uz uzvaru kopvērtējumā – Larsu Forsteru un Nino Šurteru. Tikmēr trešie bija itāļi – Damiano Ferāro un Samuels Poro (+00:06:14). Līdzšinējie līderi kopvērtējumā – Manuels Fumics un Henrike Avačini – ieņēma ceturto vietu, vairāk nekā 6 minūtes aiz uzvarētājiem.

Savu līdz šim sekmīgāko posmu "Cape Epic" aizvadīja "CST Bafang" komandas sportisti – Mārtiņš Blūms un Sebastians Karstensens. Latvieša un dāņa duets kāpumiem bagātajā trasē spēja finišēt augstajā astotajā vietā, 10 minūtes un 23 sekundes aiz uzvarētājiem. Jāņem gan vērā, ka ilgu laiku abi atradās labās pozīcijās, lai pacīnītos par vietu trijniekā, tomēr arī šajā reizē pievīla tehnika.

Labs starts arī "Miandum" komandu pārstāvošajiem latviešiem – Mārim Vanevičam un Atim Vidovskim. Ogrēnieši savā grupā bija 85., bet absolūtajā ieskaitē 143. (+00:01:44).

Kopvērtējumā vadību atguvuši šveicieši – Šurters un Forsters. Pasaules un Eiropas čempioni tuvākos sekotājus – Fumicu un Avančini – apsteidz par 5 minūtēm un 13 sekundēm. Blūms un Karstensens pakāpušies uz 18. vietu (+01:22:29). Tikmēr Vancevičs un Vidovskis ir 147.

"Cape Epic" sestdien turpināsies ar 89 kilometru garo sesto posmu. Sacensības noslēgsies svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!