Foto: Sanda Tūtere

Latvijas BMX riteņbraucēja Vineta Pētersone svētdien Beļģijā nepārvarēja ceturtdaļfinālu Pasaules kausa superkrosā sestajā posmā.

Dāmu elites sacensībās svētdien kopumā startēja 57 sportistes, pirmo kārtu veiksmīgi pārvarot arī abām latvietēm - Vinetai Pētersonei un Vanesai Buldinskai. Savukārt astotdaļfinālā Pētersone savā braucienā izcīnīja trešo vietu, otro posmu pēc kārtas sasniedzot ceturtdaļfinālu. Tikmēr Buldinskai nācās samierināties ar noslēdzošo septīto pozīciju, kas neļāva turpināt tālāku cīņu.

Ceturtdaļfināla fāzē starp Pētersones konkurentēm braucienā bija arī kopvērtējuma līdere Laura Smuldersa no Nīderlandes. Latviete finišēja piektajā vietā, tādējādi otro dienu pēc kārtas paliekot uzreiz aiz pusfināla barjeras un noslēgumā samierinoties ar 20. pozīciju. Par posma uzvarētāju tikmēr kļuva tieši Smuldersa, kurai sekoja tautiete Judija Bāuva un Krievijas braucēja Natālija Afremova.

Pasaules kausa kopvērtējumā Vineta Pētersone saglabājusi astoto vietu, kamēr pārliecinoša līdere ir Smuldersa. Tikmēr neveiksmīgas sacensības bija Latvijas stiprā dzimuma sportistiem, jo Helvijs Babris un Mikus Strazdiņš nespēja pārvarēt 1/16 finālu. Savukārt sestdien notikušajās piektā posma sacensībās piedzīvotā kritiena dēļ nestartēja Kristens Krīgers.

Par sacensību uzvarētāju vīriešu konkurencē kļuva kopvērtējuma līderis nīderlandietis Niks Kimmans, kamēr labākais no Latvijas sezonas ieskaitē ir Edžus Treimanis, kurš atrodams 33. vietā. Pasaules kausa izcīņa turpināsies vien 29. un 30. septembrī, kad pēdējie divi sezonas posmi tiks aizvadīti Argentīnā. Savukārt pasaules čempionāts no 5. līdz 9.jūnijam norisināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!