Foto: Publicitātes foto

Šā gada Eiropas BMX riteņbraukšanas vicečempions Edžus Treimanis ir izrakstīts no slimnīcas Beļģijā, bet veselības stāvokļa dēļ Latvijā varētu atgriezties ātrākais nākamnedēļ, aģentūrai LETA atklāja sportists.

Kā ziņots, Treimanis jūlija vidū Beļģijas pilsētā Deselā notikušajā Eiropas čempionāta noslēdzošajā posmā kritiena rezultātā guva asinsizplūdumu liesā un tika ievietots Gēlas slimnīcas intensīvās aprūpes nodaļā. Viņam tika prognozēts aptuveni mēnesi ilgs atveseļošanās periods.

"Pirmo nedēļu mani noturēja intensīvās aprūpes nodaļā, bet var teikt, ka jau no kādas ceturtās dienas palika arvien labāk un nedēļu pēc kritiena tiku pārvietots uz parasto nodaļu. Tur nogulēju vēl piecas dienas un kopš piektdienas esmu izrakstīts no slimnīcas. Liesa dzīst ļoti labi un ar katru dienu to jūtu arvien mazāk. Manuprāt, atveseļošanās notiek daudz straujā nekā iepriekšējā reizē pirms piecarpus gadiem, kad man bija tieši tāda pati trauma," pastāstīja Treimanis.

"Ar lidmašīnu ārsti kategoriski aizliedza lidot vismaz mēnesi no kritiena brīža, jo gaisa spiediena maiņas varot atsākt asiņošanu liesā un tādā gadījumā uzreiz ir jāveic operācija. Ar mašīnu uz Latviju varot braukt kādas trīs nedēļas pēc traumas gūšanas, jo pastāv zināms risks dēļ kratīšanās un vibrācijas. Tā nu man te pēc slimnīcas jāpaliek vēl nedaudz Beļģijā. Labi, ka tepat netālu uzturas blakusvāģu kantētājs Kaspars Liepiņš - paziņa no laikiem, kad arī viņš brauca BMX. Man par laimi viņš un viņa māsīca ir laipni uzņēmušies par mani parūpēties un izmitināt mani līdz būšu gatavs doties ceļā uz mājām," pateicīgus vārdus par sniegto palīdzību motokrosistam veltīja Treimanis.

Kā ziņots, Eiropas čempiona titulu elites grupā jau Rīgas posmos jūnija sākumā sev nodrošināja Māris Štrombergs, kurš Beļģijas sacensībās izlēma nepiedalīties. Sezonas kopvērtējumā Štrombergs svinēja uzvaru ar 351 punktu, bet Treimanis, kurš par čempionu kļuva pērn, ar 311 punktiem ierindojās otrajā vietā. Cits latvietis Rihards Veide ar 275 punktiem palika ceturtajā vietā, bet sestais ar 230 punktiem bija Toms Mankus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!