Foto: F64

Nedēļas nogalē Jelgavā un Rīgā norisinājās "BMX Grand Prix Latvia" sacensību seriāla otrais un trešais posms. Prestižajā "Pro Open" grupā Jelgavas posmā nepārspēts palika, pēc traumas atlabušais, Edžus Treimanis, bet Rīgā visus savus konkurentus finālā apsteidza Toms Mankus, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

"BMX Grand Prix Latvia" sacensību seriālā šogad norisinās četri posmi. Pirmais no tiem tika aizvadīts Valmieras pievārtē esošajā "SCO Centrs" trasē, bet otrais un trešais aizvadītās nedēļas nogalē notika Jelgavā, un Rīgā.

224 lieli un mazi BMX sportisti no četrām valstīm sestdien pulcējās Zemgales Olimpiskā centra trasē, lai sacenstos trešā posma sacensībās. Kupli pārstāvēta, Jelgavā, bija prestižā "Pro Open" grupa, kur sacentās virkne Latvijas labākie elites un junioru sportisti. Dalībnieku vidū bija arī šī gada Eiropas vicečempions Edžus Treimanis, kuram šīs bija pirmās sacensības pēc traumas. Uz starta izgāja arī abi pārējie pasaules čempionāta elites dalībnieki - Toms Mankus un Rihards Veide.

Priekšbraucienos vispārliecinošāko sniegumu savās kvalifikācijas grupās rādīja Edžus Treimanis, Toms Mankus un Kristers Lejiņš, kuri katrs izcīnīja trīs uzvaras. Pusfinālos nepārspēti palika Mankus un Rihards Veide, kurš uzreiz aiz sevis atstāja Treimani. Finālā bez šiem vīriem iekļuva arī Lejiņš, Kristaps Vekša, Kaspars Ernstons, Viesturs Morozs un Klāvs Lisovskis.

Aizraujošā cīņā par uzvaru, savu pārākumu apliecināt izdevās Edžum Treimanim, kurš brauciena laikā savas pozīcijas nostiprināja un izcīnīja uzvaru. Otrajā vietā finišēja Rihards Veide, bet trešais bija vēl viens valmierietis Kristers Lejiņš.

B15 - 16 konkurencē nepārspēts palika "Tālava - VBSS" pārstāvis Kristaps Virskulis, kuram sekoja viņa kluba biedrs Viesturs Aldis Ceplītis un lietuvietis Rokas Narutis. B13 - 14 zēnu konkurencē triumfēja Lukas Šuškēvičus, bet otrajā un trešajā vietā ierindojās attiecīgi ventspilnieks Vladimirs Boltiks un valmierietis Mikus Strazdiņš. Vecāko grupu meiteņu konkurencē pie panākumiem tika "Silvas Ziķeru" pārstāve Vineta Pētersone un madoniete Lelde Šuma. Amatieros uzvaru izcīnīja Arnoldas Stanaitis, bet krūzeros visus savus konkurentus aiz sevis atstāja Kristaps Ezītis un Žaks Jaunbrālis.

Svētdien BMX saime pulcējās Rīgā "Mežaparka" trasē, lai aizvadītu "BMX Grand Prix Latvia" trešo posmu. Uz starta dažādās vecuma grupās izgāja vairāk nekā 200 lieli un mazi sportisti.

Pro Open grupā uz starta izgāja 16 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas. Priekšbraucienos pārliecinošāko sniegumu rādīja Rihards Veide, Kristers Lejiņš un Toms Mankus. Bez viņiem, finālā iekļuva arī Kristens Krīgers Viesturs Morozs, Elvis Puroms, Justinas Narutis un Kaspars Ernstons. Cīņā par uzvaru brauciena laikā vadībā izvirzījās Mankus, kuram sekoja Lejiņš un Veide. Šādā secībā sportisti arī šķērsoja finiša līniju.

B15 -16 grupā Viestura Ceplīša un Kristapa Virskuļa savstarpējo cīņu izmantoja smiltenietis Kārlis Brikmanis, kurš pēc pirmās virāžas izbrauca kā pirmais, distances laikā savu pārsvaru arī nosargājot. Jāpiemin gan, ka pēdējā taisnē abiem valmieriešiem gandrīz izdevās Brikmani apsteigt. B13 - 14 konkurencē, nepārspēts palika Vladimirs Boltiks, kurš pārspēja Miksu Strazdiņu. Meiteņu grupās pie atkārotām uzvarām tika Vineta Pētersone un Lelde Šuma. Amatieros triumfēja Matīss Priede, bet krūzeros uzvaras guva Kristaps Ezītis un Žaks Jaunbrālis.

"BMX Grand Prix Latvia" seriāla kopvērtējumā pēc trijiem posmiem Pro Open grupas vadībā atrodas Kristers Lejiņš, kuram seko Rihards Veide un Toms Mankus. Noslēdzošais ceturtais posms 8. septembrī norisināsies Valmierā.

"BMX Grand Prix Latvia" 2. posms, Jelgava

"Pro Open" grupas fināla rezultāti

1.Edžus Treimanis (MŠA/VOC)

2. Rihards Veide (MŠA/VOC)

3. Kristers Lejiņš (Tālava)

4. Toms Mankus (Ventspils/ Spars)

5. Kristaps Vekša (Ventspils/ Spars)

6. Kaspars Ernstons (Rīgas Favorīts)

7. Viesturs Morozs (Rīgas Favorīts)

8. Klāvs Lisovskis (X -klubs Ozolnieki)

"BMX Grand Prix Latvia" 3. posms, Rīga

"Pro Open" grupas fināla rezultāti

1.Toms Mankus (Ventspils/Spars)

2. Kristers Lejiņš (Tālava)

3. Rihards Veide (MŠA/VOC)

4. Viesturs Morozs (Rīgas Favorīts)

5. Kristens Krīgers (Mītavas Kumeļi)

6. Elvis Puroms (MŠA/VOC)

7. Justina Narutis (Lietuva)

8. Kapsars Ernstons (Rīgas Favorīts)
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!