Foto: UCI

Latvijas BMX riteņbraucēja Veronika Stūriška nedēļas nogalē Kolumbijā triumfēja Pasaules kausa U-23 vecuma grupā.

Svētdien sezonas noslēdzošajā posmā Stūriška izcīnīja otro vietu, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Pirms tam viņa bija guvusi trīs uzvaras pēc kārtas, kas viņai nodrošināja triumfu Pasaules kausā.

Sezonas noslēdzošos posmu Stūriška iesāka ar stabilu uzvaru, tuvāko sekotāju Nikolu Martinesu no Kolumbijas apsteidzot par vairāk nekā divām sekundēm. Pēc tam pusfinālā trenera Ģirta Kātiņa audzēkne, startējot no otrā celiņa, par līderes godu pirmajā taisnē sīvi cīnījās ar jaunzēlandieti Leilu Vokeri. Pirmajā virāžā latvietei priekšā aizbrauca ne tikai Vokere, bet arī Japānas braucēja Kanamī Tanno. Turpinājumā Latvijas junioru čempione ieskrējās, apsteidza Tanno un ievērojami pietuvojās arī jaunzēlandietei. Finišs tika sasniegts otrajā pozīcijā.

Arī finālā Stūriška startēja no otrā celiņa - scenārijs visai līdzīgs kā pusfinālā. Jaunzēlandes sportiste Vokere pirmajā virāžā izmantoja iekšmalu, izvirzoties vadībā. Lai arī Stūriška cieši sekoja, tomēr apsteigt Vokeri šoreiz neizdevās. Tomēr tik un tā pēc sacensībām Latvijas sportistei tika pasniegts Pasaules kauss par triumfu kopvērtējumā. Stūriška tādējādi noslēdz karjeras līdz šim spilgtāko sezonu.

Dāmu elitē Vineta Pētersone ceturtdaļfinālam kvalificējās pēc gūtas uzvaras pēdējās cerības braucienā. Cīņā par otro pusfinālu divās dienās Vinetai bija jāiekļūst labāko četriniekā piecu braucēju konkurencē. Braucēja no starta aizbrauca kā piektā, tomēr cerības uz labāko četrinieku bija ļoti reālas. Vienā no trases posmiem Pētersone jau bija klāt ceturtajā vietā esošajai Japānas braucējai, tomēr neliela kļūdiņa atmeta latvieti atpakaļ, tādēļ beigās nācās samierināties ar piekto pozīciju.

Vīru elitē Kristens Krīgers sasniedza astotdaļfinālu pēc tam, kad bija guvis otro pozīciju pēdējās cerības braucienā. Cīņā par kāroto ceturtdaļfinālu jelgavnieks bija spiests samierināties ar astoto pozīciju, kas lika noslēgt sacensības ātrāk nekā cerēts.

Vīru U-23 grupā pirmo kārtu sekmīgi pārvarēja trīs no pieciem latviešiem – Edvards Glāzers, Mārtiņš Emīls Treimanis un Rinalds Jānis Kārkliņš. Astotdaļfinālos ļoti maz līdz tikšanai tālāk pietrūka Latvijas U-23 čempionam Kārkliņam, kurš finišēja piektajā vietā. Edvardam Glāzeram sestā, bet Mārtiņam Emīlam Treimanim septītā pozīcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!