Foto: F64

Latvijas BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis piektdien izcīnīja dalītu trešo vietu Pasaules kausa pirmā posma Superkrosā, kas risinās Mančestrā, individuālajos braucienos.

Individuālo braucienu finālsacensībās pagājušā gada Eiropas čempions Treimanis trasi veica 29,596 sekundēs.

Zīmīgi, ka ar tādu pat laiku trasi nobrauca arī spēcīgais amerikānis Konors Fīldss, bet uzvaru ar rezultātu 29,357 sekundes izcīnīja brits Laiems Filipss.

Kā ziņots, pirms tam individuālo braucienu priekšsacīkstēs Treimanis sasniedza septīto rezultātu.

Tikmēr Rihards Veide un Toms Mankus individuālo braucienu kvalifikācijā uzrādīja attiecīgi 39. un 54.rezultātu, iekļūstot starp 64 sportistiem, kas kvalificējās Superkrosa pamatsacensībām.

Individuālajos braucienos tiek sadalīts atsevišķs medaļu komplekts. Savukārt Pasaules kausa Superkrosā medaļu komplekts tiks sadalīts sestdien.

Tikmēr Latvijas junioru sportists Kristens Krīgers individuālajos braucienos ieņēma 87.vietu starp 142 finišējušajiem dalībniekiem, un viņam posms ir noslēdzies.

Šajās sacensībās nepiedalās divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, kurš nākamajā nedēļas nogalē Čehijā startēs Eiropas čempionāta trešajā un ceturtajā posmā.

Superkross, atšķirībā no klasiskā BMX, ir ar daudz augstāku un stāvāku starta kalnu, garākiem tramplīniem un lielākiem ātrumiem, kas padara skatītājiem sacensības ļoti aizraujošas un skatāmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!