Foto: F64

Latvijas BMX riteņbraucējs Kristaps Vekša piektdien izcīnīja sesto vietu Itālijā notiekošā Eiropas čempionāta individuālajā braucienā.

Par čempionu kļuva francūzis Romēns Majū, kurš finišēja pēc 35,969 sekundēm, tuvākos sekotājus apsteidzot par vairāk nekā pussekundi.

Vekša distanci noslēdza pēc 36,950 sekundēm.

Tāpat individuālā brauciena sacensībās startēja arī Kristens Krīgers, kurš piedzīvoja riepas plīsumu un palika noslēdzošajā, 41.pozīcijā.

Tikmēr dāmām desmito vietu izcīnīja junioru vecuma sportiste Vineta Pētersone, bet 12.vietu starp 21 sportisti guva Vanesa Buldinska.

Galvenās sacensības Eiropas čempionātā elites grupā un junioriem risināsies svētdien.

Latvijas spēcīgākie BMX riteņbraucēji - divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Rihards Veide - nestartēs Eiropas čempionātā. Sacensībās kopā piedalīsies 94 dažāda vecuma un meistarības grupu Latvijas sportisti.

Sestdien visas dienas garumā norisināsies bērnu un jaunāko jauniešu līdz 14 gadiem grupu sacensības, bet čempionāta kulminācija gaidāma svētdien, kad norisināsies vecāko grupu jauniešu, amatieru, kā arī junioru un elites sportistu sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!