Foto: DELFI

Latvijas BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers sestdien ASV notikušajās Pasaules kausa Superkrosā noslēdzošā, piektā, posma finālsacensībās netika tālāk par ceturtdaļfinālu.

Pirmajā sacensību kārtā Krīgers savā braucienā ieņēma ceturto vietu, bet pēcāk ceturtdaļfinālā savā braucienā ierindojās sestajā pozīcijā un sacensības noslēdza. Kopējā ieskaitē viņš tika klasificēts 23.vietā.

Tikmēr cits Latvijas pārstāvis Rihards Veide izstājās jau pirmajā pamatsacensību kārtā, kur savā braucienā ierindojās piektajā vietā. Kopējā ieskaitē viņam 38.pozīcija.

Par sacensību uzvarētāju kļuva austrālietis Sems Vilobijs.

Divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs šajās sacensībās nepiedalījās, lai gan viņam bija izdevies uzvarēt divos posmos pēc kārtas.

Tikmēr viens no labākajiem Latvijas BMX braucējiem Edžus Treimanis savainojis kājas apakšstilbu, kurā vēlāk konstatētas divas plaisas, tāpēc šī sezona sportistam jau noslēgusies.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc visiem pieciem etapiem ar 710 punktiem uzvarējis brits Laiems Filipss, bet vien divos posmos startējušais Štrombergs ar 450 punktiem ieņēmis desmito pozīciju. Treimanis ar 240 punktiem atrodams 25.pozīcijā, bet Krīgers un Veide ieņem attiecīgi 39. un 42.vietu.

Superkross atšķirībā no klasiskā BMX ir ar daudz augstāku un stāvāku starta kalnu, garākiem tramplīniem un lielākiem ātrumiem, kas padara skatītājiem sacensības ļoti aizraujošas un skatāmas.

Jūnijā sākās 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas ilgs divus gadus. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelnīs UCI ranga punktus, kas tālāk veidos arī nāciju rangu. Tieši nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu 2016.gada olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!