Foto: Publicitātes foto

Latvijas elites riteņbraucējs Māris Bogdanovičs ("Interpro Cycling Academy") sestdien, 23. martā, Japānā triumfēja UCI otrās kategorijas daudzdienu velobrauciena "Tour de Tochigi" otrajā posmā, portālu "Delfi" informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

"Tour de Tochigi" velobrauciens pulcē kontinentālā līmeņa komandas ne tikai no Āzijas, bet arī Eiropas un Austrālijas. Japānā reģistrētās Francijas vienības "Interpro Cycling Academy" sastāvā šajā velobraucienā startēja arī divi Latvijas elites riteņbraucēji – Bogdanovičs un Aleksejs Saramotins.

Vēstīts, ka velobrauciens sākās jau piektdien ar prologu. Trīs kilometru garajā distancē Saramotins izcīnīja astoto, bet Bogdanovičs – 20. vietu.

Savukārt sestdien sportisti mērojās spēkiem 119 kilometru garajā distancē. Tā tika sadalīta pa apļiem ar kāpumu katrā no tiem.

"Interpro Cycling Academy" vīri ar pieredzējušo Saramotinu priekšgalā pirmajam sprinta starpfinišam, kurā bija iespēja iegūt vērtīgas bonusa sekundes, virzīja Bogdanoviču.

Dobelnieks nepievīla, izcīnot uzvaru. Turpinājumā, pēc kalnu starpfiniša, no peletona aizbēga 12 braucēju liela grupiņa ar Saramotiu tajā. Rīdzinieks nopelnīja vērtīgas bonusa sekundes nākamajā starpfinišā. Vēlāk gan peletons spēja šo grupu panākt. Uzvarētāja liktenis noskaidrojās lielās grupas finiša spurtā.

Lielisks pēdējos kilometros bija Saramotins, kurš ļoti labā pozīcijā nogādāja Bogdanoviču. Bogdanovičs izcīnīja uzvaru, kas šajā sezonā ir pirmā uzvara kādam no Latvijas riteņbraucējiem UCI līmeņa sacensībās.

Bogdanovičs trasē pavadīja 2 stundas 38 minūtes un 31 sekundi. Otro vietu ieguva pieredzējušais nīderlandietis Raimonds Krēders ("UKYO"), bet trijnieku noslēdza mājinieks Šiki Kurueda ("Bridgestone Cycling").

Saramotins pats finišēja astotajā vietā.

Kopvērtējumā pirms svētdien gaidāmā pēdējā posma Bogdanovičs pacēlies uz otro vietu, vien sekundi aiz līdera Orluisa Aulara ("Matrix Pwertag").

Bogdanovičam ir arī aktīvā braucēja līdera krekls. Saramotins tikmēr ir septītajā vietā, piecas sekundes aiz līdera. Velobrauciens noslēgsies ar 150 kilometru garo distanci paugurainā apvidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!