Foto: AP/Scanpix/LETA
Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) noraidījusi skandalozā amerikāņu šosejas riteņbraucēja Lensa Ārmstronga savulaik pārstāvētās "US Postal" komandas menedžera Johana Brujnēla apelāciju un piespriedusi viņam mūža diskvalifikāciju no šī sporta veida.

Ārmstrongs no 1999. līdz 2005. gadam septiņas reizes pēc kārtas triumfēja prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France". 2013. gada sākumā viņš atzinās ilgstošā dopinga lietošanā, kā rezultātā Ārmstrongam no 1998. gada 1. augusta tika piemērota mūža diskvalifikācija un anulēti visi sasniegtie rezultāti.

Tieši Ārmstronga uzvaru laikā "US Postal" vienību vadīja beļģis Brujnēls, kuram jau 2012. gadā ASV Antidopinga aģentūra (USADA) piesprieda desmit gadu diskvalifikāciju, bet Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) pieprasīja bargāku sodu, ko nu Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) arī pieņēma.

CAS savā lēmumā uzsver, ka ar Brujnēla līdzdalību tika veiksmīgi īstenota dopinga shēma.

Mūža diskvalifikāciju CAS apstiprināja arī "US Postal" fizioterapeitam Pedro Selajam Lesamam, bet komandas trenerim Hosē Marti Marti piemērota 15 gadu diskvalifikācija.

"Ir daudzas lietas, ko es gribētu, lai tās būtu notikušas citādāk. Vairākas darbības šobrīd pamatīgi nožēloju," pēc CAS lēmuma sacīja 54 gadus vecais Brujnēls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!