Foto: Shutterstock
Marta sākumā ar koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 inficējušies trīs Latvijas riteņbraucēji. Viens no inficētajiem ir kāds Murjāņu Sporta ģimnāzijas audzēknis, apstiprināja skolas direktore Ingrīda Amantova.

Viņa stāstīja, ka 9. martā no Spānijas atgriezās riteņbraukšanas izlase un bērni devās uz skolu, jo 9. martā Spānija vēl nebija "aizliegto" valstu sarakstā. Tad 12.martā iznāca valdības rīkojums un visi skolēni tika palaisti mājās.

14. martā vienam no izlases dalībniekiem, Salaspils 1. vidusskolas skolēnam, tika apstiprināta saslimšana ar Covid-19, jau iepriekš publiski izskanējušo gadījumu atstāstīja Amantova.

"14. martā Slimību profilakses un kontroles centrs ( SPKC ) apzināja visus konkrētā lidmašīnas reisa pasažierus, tostarp izlases pārstāvjus no Murjāņu Sporta ģimnāzijas, un visiem taisīja analīzes. Pozitīvs rezultāts uzrādījās vienam mūsu audzēknim, bet viņš jutās labi," skaidroja skolas direktore.

Viņa norādīja, ka visi audzēkņi un darbinieki, kas ar viņu bija kontaktējušies, atrodas pašizolācijā līdz 26. martam. Tāpat viņa uzsvēra, ka visi vecāki tika informēti par šo situāciju. Direktore piebilda, ka Murjāņu Sporta ģimnāzijā mācības, tāpat kā pārējās skolās, notiek attālināti un treneri dod plānus un konspektus audzēkņiem, ko pildīt.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss portālam "Delfi" sacīja, ka šobrīd zināms par trīs Latvijas riteņbraucēju saslimšanu ar Covid-19. Visi trīs atgriezušies no treniņnometnes Spānijā 9. martā.

Markss gan precizēja, ka Salaspils 1. vidusskolas skolēns ir cits inficētais riteņbraucējs, bet Murjāņos ir vēl viens inficētais jaunais Latvijas riteņbraucējs. Reisā no Spānijas bija arī viens pieaugušais Latvijas riteņbraucējs, kurš kopā ar jauniešiem aizvadīja treniņnometni. Arī šis riteņbraucējs ir inficēts, tādējādi kopā inficējušies trīs Latvijas riteņbraucēji, skaidroja Markss.

LRF norāda, ka visi trīs inficējušies lidmašīnā, jo tajā atradās viens Covid-19 slimnieks, kuram turklāt reisa laikā palicis sliktāk.

Markss uzsver, ka šī bija LRF koordinēta Latvijas junioru riteņbraucēju treniņnometne. Lielākā daļa no dalībniekiem bija Rīgas riteņbraukšanas skolas audzēkņi. Kopā ar rīdziniekiem uz Spāniju bija devušies vēl vairāki Latvijas jaunie riteņbraukšanas talanti. Šajā treniņnometnē Spānijā kopā bijuši vairāk nekā 10 Latvijas riteņbraucēju.

Kā ziņots, kādam Salaspils 1. vidusskolas audzēknim ir apstiprināta jaunā koronavīrusa slimība Covid-19, informēja Salaspils novada domes Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Lolita Balcerbule.

Viņa pastāstīja, ka skolēns 9. martā atgriezies no Spānijas un līdz 12. martam apmeklējis skolu. Simptomi skolēnam parādījušies 13. martā, kad klātienes mācības skolā jau bijušas pārtrauktas valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ.

Izglītības iestāde ir sazinājusies ar SPKC , kā arī apziņojusi visu klasesbiedru ģimenes un iesaistītos skolotājus, norādot viņiem uz pašizolācijas un pašnovērošanas nepieciešamību turpmākās 14 dienas.

Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 17 cilvēkiem, līdz ar to kopumā ar to valstī saslimuši 197 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!