Foto: Publicitātes foto

Baltijā šobrīd spēcīgākajā velobraucienā "Tour of Estonia", kas risināsies maija beigās, dalībai pieteikušās arī divas UCI "Pro Continental" līmeņa komandas – "Rusvelo" un "CCC Polsat Polowice", informē rīkotāji.

"Pro Continental" ir otrs augstākais līmenis profesionālo komandu hierarhijā aiz UCI PRO komandām (tādas ir deviņas komandas pasaulē). "Tour of Estonia" velobrauciens risināsies divas dienas 30. un 31.maijā, un tam ir UCI 2.1 kategorijas sacensību līmenis.

Sacensību pirmajā dienā sportisti veiks 190 kilometrus no Tallinas uz Tartu, bet otrajā dienā veiks 150 kilometrus (12 apļus pa 12,5 kilometriem katrs) pa Tartu ielām.

Dalībai sacensībās kopā ir pieteikušās 14 komandas, arī divas Latvijas vienības – "Alpha Baltic-Unithymartahons.com" un "Rietumu-Delfin".

Igaunijas izlases rindās sacensībās startēs pērnā gada tūres uzvarētājs Gerts Joeārs, kā arī pazīstamie Reins Tāramē ("Cofodis" vienība) un Tanels Kangerts ("Astana" komanda).

Nākamajā dienā pēc "Tour of Estonia" risināsies Austrumeiropā lielākais un populārakais tautas velobrauciens – 33. SEB Tartu velomaratons. Tajā piedalīsies aptuveni 7500 riteņbraucēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!