Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" komandas sestdien "Tour de France" sacensībās debitēja ar 88.vietu, kamēr viņa tautietis Toms Skujiņš ("Trek-Segafredo") ierindojās 121.pozīcijā.

Francijas tūre sestdien iesākās Nicā ar 156 kilometrus garu distanci, kurā bija iekļauti divi trešās kategorijas kāpumi.

"Tour de France" pirmajā posmā uzvaru svinēja norvēģis Aleksandrs Kristofs ("UAE-Team Emirates"), kurš distancē pavadīja trīs stundas 46 minūtes un 23 sekundes.

Kopā ar uzvarētāju lielajā grupā finišēja arī Skujiņa komandas biedrs un otrās vietas ieguvējs Mads Pedersens no Dānijas, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Sēss Bols no Nīderlandes ("Sunweb"). Arī viņš finišēja lielajā grupā.

Aiz vadošā trijnieka finišu sasniedza īrs Sems Benets ("Deceuninck - Quick Step"), viņam sekoja slovāks Peters Sagans ("BORA - hansgrohe"), savukārt desmitnieku noslēdza vēl viens "Trek-Segafredo" braucējs no Beļģijas Jaspers Stujvens.

Tikmēr pagājušā gada čempions no Kolumbijas Egans Bernals ("INEOS Grenadiers") finiša līniju sasniedza vien 45.pozīcijā un uzvarētājam zaudēja 16 sekundes.

No latviešiem augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Neilands, kurš savā debijā finišēja 88.vietā, līderim zaudējot divas minūtes un 43 sekundes. Skujiņš ierindojās 121.pozīcijā un no uzvarētāja atpalika par trim minūtēm un trim sekundēm.

Svētdien sportistiem turpat Nicā būs jāmēro 186 kilometrus gara distance, kuras vidū jāpārvar divi pirmās kategorijas kāpumi, bet aptuveni 30 kilometrus pirms finiša vēl jāpieveic arī otrās kategorijas kāpums.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalīsies jau trešo gadu pēc kārtas.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!