Foto: AFP/Scanpix
Lietuvas tiesībsargāšanas iestādes veic pirmstiesas izmeklēšanu, kurā aizdomās par aizliegtu dopingvielu izplatīšanu tiek turēti divi Lietuvas treka riteņbraukšanas izlases treneri.

Lietuvas riteņbraukšanas sporta federācijas (LDSF) prezidents, Lietuvas nacionālās olimpiskās komitejas viceprezidents Romualds Bakutis apstiprinājis, ka viens no viņiem ir sprinta sacensību treneris Antans Jakimavičs.

"Federācijas reakcija būs maksimāli stingra. Mēs nedrīkstam atļauties iecietību pret tādām lietām, ja apsūdzības apstiprināsies, bet ir svarīgi zināt, vai tās bija trenera personiskās darīšanas un cik lielā mērā tas skar sportistes, kuru vidū ir tiešām apdāvinātas riteņbraucējas, mūsu olimpiskās cerības. Mēs nevilcinoties sadarbībā ar Pasaules antidopinga aģentūru (WADA) iedevām sportistu koordinātes un sešām galvenajām sportistēm paņemtas analīzes," viņš pastāstījis.

Kā ceturtdien paziņoja Klaipēdas apriņķa policija, izmeklēšanā, kas tiek veikta pēc Lietuvas antidopinga aģentūras pieteikuma, iegūta informācija, ka Lietuvas treka riteņbraukšanas izlases treneriem varētu būt saistība ar nelikumīgām dopingvielām, kas aprīlī tika atrastas pie Lietuvas smagatlētikas federācijas prezidenta Broņislava Višņauska. Pats Višņausks apsūdzības noliedz, uzskatot, ka ar viņu tiek mēģināts izrēķināties.

Pagājušajā nedēļā izmeklētāji rīkoja kratīšanas Panevēžas fiziskās kultūras un sporta centrā un aizdomās turēto mājās un atrada lielu daudzumu dopingvielu, kā arī iespējamu psihotropo medikamentu, ko šobrīd analizē eksperti.

Tika aizturēti divi Lietuvas treka riteņbraukšanas izlases treneri, kas tiek turēti aizdomās par nelikumīgu dopingvielu glabāšanu nolūkā tās izplatīt, par ko draud naudassods, administratīvais arests vai brīvības atņemšana uz laiku līdz četriem gadiem. Kā drošības līdzeklis viņiem noteikta parakstīšanās par neizbraukšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!