Foto: Jeļizaveta Iļjina

Pirmajās kalnu velosipēdu sacensībās galvaspilsētā "SMScredit.lv Rīgas MTB velomaratonā" uzvaru izcīnīja Rietumu-Delfin komandas pārstāvis Dmitrijs Sorokins un Katrīna Jaunslaviete, portālu "Delfi" informēja sacensību organizators Kaspars Tupiņš.

"Turkish Airlines" Sporta distancē Dmitrijs Sorokins triumfēja, 45 kilometru distancē finišējot vienā stundā, 27 minūtēs un 28 sekundēs. 

Uzvarētājs saņēma arī īpašo, par godu pirmajām galvaspilsētas kalnu velosipēdu sacensībām mākslinieka darināto kausu no SMScredit.lv un Baltijasmaratoni. Atpaliekot tikai vienu sekundi, otro vietu Sporta distancē izcīnīja Toms Skujiņš no komandas "Sportlife.lv", bet trešajā vietā ierindojās Raivis Zīmelis no komandas MySport veikals ar finiša laiku viena stunda, 27 minūtes un 30 sekundes. 

"SMScredit.lv Rīgas MTB" velomaratona sieviešu konkurencē uzvaras laurus plūca Katrīna Jaunslaviete (Ebike machine), kura finišēja "Turkish Airlines" Sporta distancē vienā stundā, 35 minūtēs un 34 sekundēs. No līderes atpalika Ieva Strēle no "Sportlife Cycling Team" ar finiša laiku viena stunda, 41 minūte un 42 sekundes, bet trešo vietu izcīnīja Madara Fūrmane ("RK Belo Cycling"), kura veica distanci vienā stundā 45 minūtēs 26 sekundēs.

Komandu kopvērtējumā ar četru dalībnieku augstāko rezultātu pirmo vietu izcīnīja "Sportslife Cycling Team" komanda, otrajā vieta komandu kopvērtējumā bija "Rietumu-Delfin", bet trešajā vietā ierindojās "FANS AP – Print".

"1A.lv" 45 kilometru Tautas distancē ar pārliecinošu izrāvienu uzvaras laurus plūca Herberts Pudāns no komandas ZZK, finišējot vienā stundā, 28 minūtēs un 19 sekundēs. Otrajā vietā palika Normunds Zviedris, bet par sekundes daļu no viņa atpalika un trešo vietu Tautas distancē izcīnīja Agnis Apse no Gandrs-Merida. Sieviešu konkurencē par "1A.lv" Tautas distances uzvarētāju kļuva Inese Zvirgzdiņa ("Baltijas Grants") ar finiša laiku viena stunda, 48 minūtes un 29 sekundēs. Otrajā vietā sieviešu vidū bija Enia Kaņepēja ("Skanste"), bet trešā Tautas distancē ierindojās Adele Ilga Spigovska ("Elkor").

"Gaļas nams-Ādaži" Veselības distancē visātrāk finišēja Māris Timma ("Single Speed Team"), otro vietu ieguva Romans Judins ("Verifone"), bet trešajā vietā ierindojās Edgars Čerkovskis ("Stacana Club"). No sievietēm pirmo vietu ieguva Signe Seškena, uz otrās vietas pjedestāla pakāpiena kāpa Lāsma Elza Vaivode ("Riteņvasara"), bet trešā Veselības distancē sieviešu konkurencē finišēja Elīna Strupule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!