Foto: AFP/Scanpix
Viens no Dānijas visu laiku veiksmīgākajiem riteņbraucējiem Rolfs Serensens pirmdien atzinies aizliegto vielu lietošanā pagājušā gadsimta 90. gados.

"Es periodiski lietoju EPO jeb eritropoetīnu deviņdesmitajos gados," paziņojumā izteicās šobrīd 47 gadus vecais Serensens. "Tāpat es dažbrīd lietoju arī kortizonu. Darīju to, jo vēlējos būt konkurētspējīgs ar pārējiem sportistiem."

1994. un 1996.gadā divos prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" posmos uzvarējušais sportists nenosauca citus riteņbraucējus, kas aizliegtās vielas lietojuši kopā ar viņu.

"Vienīgais, ko atklāšu, ka es nebiju viens tajā visā, kā jau nojaušat," atzina dānis, kura profesionālā karjera ilga no 1986. līdz 2002.gadam.

Par Serensena karjeras lielāko panākumu kļuva sudraba godalgas izcīnīšana 1996.gada Atlantas olimpisko spēļu grupas braucienā. Tā bija pirmā Olimpiāde, kurā piedalījās arī profesionālie riteņbraucēji.

Tāpat Serensens 1997.gadā izcīnīja otro vietu Pasaules kausa kopvērtējumā, bet 1989. un 1991.gadā sezonu noslēdza trešajā pozīcijā.

Liels riteņbraukšanas dopinga skandāls pagājušā gada beigās uzplauka, kad aizliegto vielu lietošanā atzinās septiņkārtējais "Tour de France" čempions Lenss Ārmstrongs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!