Foto: AFP/Scanpix

Titulētais britu velosportists Marks Kavendišs nevarēs turpināt dalību šāgada "Tour de France" velobraucienā, jo kritienā ceturtajā posmā lauzis pleca kaulu, ziņo ārzemju mediji.

Kā ziņojām, ceturtā posma finišā notika sadursme starp Kavendišu un slovāku Peteru Saganu, kurš britu sportistu pagrūda ar elkoni. Kavendišs tika nogādāts slimnīcā, kur viņam konstatēja lūzumu, vēsta raidsabiedrība BBC, bet Sagans tika diskvalificēts. Pēc notikušā viņš apmeklējis cietušo kolēģi slimnīcā un atvainojies.

"Es jau divreiz esmu traumējis plecu, tā kā man šis kritien bija diezgan sāpīgs," Kavendišu citē izdevums "L'Equipe". "Prieks, ka pēc finiša Sagans mani apciemoja. Man ar Peteru ir labas attiecības, taču viņš mani pagrūda ar elkoni – par šo faktu gribētu ar viņu aprunāties."

Slovāku velosportists savukārt taisnojas, ka neesot Kavendišam sitis ar nodomu, viņš neesot pamanījis konkurenta tuvošanos no aizmugures.

"Šajā sprintā es nepamanīju, ka Marks ir tieši aiz manis," saka Sagans. "Viņš pietuvojās no labās puses un sāka apdzīšanu. Man nebija laika uz to noreaģēt un sanāca, ka viņš uztriecās man un pēc tam apmalei."

"Bora-Hansgrohe" komanda, kuru pārstāv Sagans, ir nolēmusi apstrīdēt sportista diskvalifikāciju, pēc incidenta un tiesnešu lēmuma paziņoja komandas preses dienests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!