Foto: LETA

Nedēļas nogalē Šveices pilsētā Grandsonā norisināsies BMX Eiropas līgas piektās un sestās kārtas sacensības, kurās startēs arī 15 Latvijas pārstāvji. Prestižajā vīru elites grupā pēc aizvadītajiem četriem posmiem līderis ir Edžus Treimanis.

BMX Eiropas līgā, kas šogad norisinās pirmo reizi, aizvadīti jau četri posmi – pa diviem Beļģijā un Francijā. Šīs nedēļas nogalē simtiem dažāda vecuma un meistarības BMX riteņbraucēji pulcēsies Šveices pilsētā Grandsonā, lai startētu piektajā un arī sestajā posmā.

Alpu zemē cīnīsies arī 15 Latvijas pārstāvji. Ar vislielāko interesi tiek gaidītas vīru elites un junioru grupu sacensības. Elitē mūsu valsti pārstāvēs pieci sportisti. Viņu vidū redzēsim arī Francijas vienības "Thrill Factory" pārstāvi Edžu Treimani. Stabili aizvadot iepriekšējos posmus, Treimanis šobrīd ir elites konkurences kopvērtējuma līderis. Valmierietis līdz šim iekrājis 128 punktus. Otrajā vietā šobrīd ir pazīstamais Nīderlandes sportists Jelle Van Gorkoms (121 punkts). Tikmēr dalītu ceturto pozīciju kopvērtējumā ieņem Rihards Veide (80 punkti), kurš pēdējā posmā izcīnīja sesto vietu lielajā finālā.

Junioru konkurencē Šveicē cīnīsies divi latvieši. Kristens Krīgers, kuram līdz šim bijušas vairākas ceturtās vietas, kopvērtējumā dala otro pozīciju ar nīderlandieti Nielsu Bensinku (abiem pa 117 punktiem). Arī vairākās "Challange" grupās latviešu jaunie sportisti atrodas kopvērtējuma augšgalā.
Sestdien Grandsonā tiks aizvadīts piektais posms, bet dienu vēlāk notiks arī sestā posma sacensības. Kopumā BMX Eiropas līgā paredzēti 11 posmi.

BMX Eiropas līgas kopvērtējums vīru elites grupā pēc 4 posmiem:
1.Edžus Treimanis, Latvija, 128
2. Jelle Van Gorkom, Nīderlande, 121
3. Vincent Pelluard, Francija, 94
4. Rihards Veide, Latvija, 80
4. Yoshitaku Nagasako, Japāna, 80
6. Thomass Doucet, Francija, 78
...
26. Kristers Lejiņš, Latvija, 45
91. Kristaps Vekša, Latvija, 7
96. Elvis Puroms, Latvija, 6
101. Ansis Uškaurs, Latvija, 5
111. Toms Mankus, Latvija, 4
127. Kaspars Ernstsons, Latvija, 2
130. Klāvs Lisovskis, Latvija, 1

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!