Foto: AFP/Scanpix
Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" kopvērtējuma uzvarētāju svētdien, visticamāk, kļūs austrālietis Keidels Evanss (BMC), kurš pirms pēdējā posma kopvērtējuma galvgalī iekrājis minūtes un 34 sekunžu pārsvaru.

Sestdien norisinājās "Tour de France" 20.posms. Sacensībās ar atsevišķu startu uzvaru svinēja Tonijs Martins ("HTC-Highroad"), kurš 42,5 kilometrus garo distanci veica 55 minūtēs un 33 sekundēs.

Par septiņām sekundēm no viņa atpalika Evanss, bet par minūti un sešām sekundēm - titulētais spānis Alverto Kontadors ("Saxo Bank Sungard").

Līdz ar to Evanss, kurš pirms 20.posma atradās kopvērtējuma trešajā pozīcijā, ar uzviju likvidēja pārsvaru, ko bija ieguvuši "Leopard Trek" komandu pārstāvošie brāļi Endijs un Franks Šleki.

Sacensības svētdien noslēgsies ar 95 kilometrus garu 21.posmu, kurā tradicionāli sacensību līderi vairs necīnās par vietām, veicot pārbraucienu uz tūres finiša vietu.

Kopvērtējumā pēc 20 posmiem Evanss par minūti un 34 sekundēm apsteidz Endiju Šleku, bet Franku Šleku - par divām minūtēm un 30 sekundēm.

Tikmēr ilglaicīgais sacensību līderis Tomā Voklērs ("Europcar") no Francijas atrodas ceturtajā vietā, līderim zaudējot trīs minūtes un 20 sekundes.

Kā ziņots, velobraucienā šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!