Foto: F64

Latvijas riteņbraucējs Andžs Flaksis no "Holowesko - Citadel p/b Arapahoe Resources" komandas trešdien ieņēma 78.vietu Dānijas daudzdienu velobrauciena (UCI kat.2.HC) pirmajā posmā, kurā 100.vietā palika pēdējo divu gadu Latvijas čempions grupas braucienā Krists Neilands, kurš pārstāv "Israel Cycling Academy" komandu.

Par 218,4 kilometrus garā etapa, kura distance norisinājās Olborgas pilsētas apkārtnē, uzvarētāju kļuva mājinieks Lasse Normans Hansens ("Aqua Blue Sport"), kurš finišu sasniedza piecās stundās, piecās minūtēs un 35 sekundēs.

Viņš finiša spurtā pārspēja francūzi Briānu Kokāru ("Vital Concept") un vācieti Maksu Kanteru ("Sunweb").

Vadošajā grupā finišēja 62 braucēji, timēr Flaksis uzvarētājam zaudēja minūti un 28 sekundes, kas deva 78.vietu, bet Neilands atpalika par trīs minūtēm un 42 sekundēm, ieņemot 100.pozīciju 119 dalībnieku konkurencē.

Dānijas daudzdienu velobraucienā jeb "PostNord Danmark Rundt", kas norisinās 28.reizi, būs pieci posmi, sacensībām noslēdzoties svētdien.

Tikmēr Portugālē ar 1,8 kilometru prologu trešdien sākās daudzdienu velobrauciens "Volta a Portugal em Bicicleta Santander Totta" (UCI kat.2.1), kas risinās jau 80.reizi.

Arī tajā startē divi Latvijas riteņbraucēji. Māris Bogdanovičs no "Amore&Vita-Prodir" komandas prologā ieņēma 16.vietu, bet viņa komandas biedrs Viesturs Lukševics bija 92.vietā.

Uzvarēja mājinieks Rafaels Reišs ("Caja Rural - Seguros RGA"), kurš distanci veica divās minūtēs un 18 sekundēs. Bogdanovičs viņam zaudēja sešas sekundes, bet Lukševics 14 sekundes.

Šajā velobraucienā būs desmit posmi, sacensībām noslēdzoties 12. augustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!