Foto: Jeļizaveta Iļjina
Svētdien, 9. septembrī Dobelē, norisinājās sacensību seriāla "Dobeles dzirnavnieka kauss" trešais posms, kā arī riteņbraukšanas trenera Visvalža Bozuļa piemiņai veltītais tautas brauciens. Atkarībā no izvēlētās distances, dalībniekiem bija jāpieveic 60 km vai 30 km gara asfaltēta trase ceļa posmā Dobele – Krimūnas – Kroņauce – Dobele ar startu un finišu Dobeles stadionā.

60 km garajā "Brauc auzās" droši distancē uz starta stājās visi labākie amatieru, meistaru un junioru grupu braucēji, kuriem bija jāveic divi 30 km garie apļi. Sacensību tempu braucēji no paša starta turēja augstu, kas apvienojumā ar Zemgales stiprajiem sānu vējiem sacensības padarīja braucējiem īpaši grūtas. Pēc diviem apļiem, finiša stadionu kā pirmā sasniedza 3 cilvēku grupa. Finiša spurtā stiprākais izrādījās ZZK komandas pārstāvis Jānis Rubiks, otro vietu izcīnīja Arvis Rendors no "Dobeles dzirnavnieks-Feel free", bet trešajā vietā ierindojās Arvja komandas biedrs Raivis Ritums. Tāpat Rnedors izcīnīja uzvaru junioru konkurencē.

Savukārt 30 km garajā, Visvalža Bozuļa piemiņai veltītājā distancē, kas uz startā pulcēja vairāk nekā 100 braucējus, par uzvarētāju kļuva Rīgas Riteņbraukšanas skolas audzēknis Artūrs Nummurs, otro vietu izcīnīja Mārtiņš Krekovskis, bet trešajā vietā ierindojās Gatis Kasperovičš.
Tāpat paralēli sporta un tautas braucieniem norisinājās arī Hanzas maiznīcas bērnu braucieni, kur uz starta izgāja vairāk nekā 70 mazie velo sportisti.

Kopumā sporta, tautas distancēs un bērnu braucienos Dobelē uz starta izgāja vairāk nekā 200 dalībnieki, padarot šos pasākumu par aizraujošām un lieliskām šosejas sacensībām.

Nākamais un noslēdzošais "Dobeles dzirnavnieka kausa" riteņbraukšanā izcīņas posms norisināsies 29. septembrī Dobelē, kur dalībnieki sacentīsies XCO krosā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!