Latvijas riteņbraukšanas veidu izlases turpmākos četrus gadus startēs jauna un vienota dizaina formas tērpos, ko radījusi Itālijas kompānija "Rosti". Īpašā pasākumā jaunos formas tērpus prezentēja Latvijas izlašu sportisti – Toms Skujiņš, Edžus Treimanis un Artūrs Krasts.

Jūnijs un jūlijs ir mēneši, kad par valsts čempionāta medaļām šosejas, BMX, kā arī MTB riteņbraukšanā spēkiem mērojas valsts labākie velosportisti. Drīzumā gaidāmi arī nozīmīgākie starptautiskie starti, Eiropas un pasaules čempionāti, kas katrā riteņbraukšanas veidā notiek atsevišķi.

Īpašā pasākumā prezentētu kompānijas "Rosti" izgatavotos Latvijas izlašu formas tērpus. Tajos sportisti piedalīsies pasaules un Eiropas čempionātos, kā arī citās nozīmīgās starptautiskajās sacensībās. Formu dizains veidots tā, lai tajā tiktu iekļautas nacionālās krāsas un Latvijas simbolika. Vienlaikus, formu materiāls ir izstrādāts sekojot jaunākajām tehnoloģiju tendencēm.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš: "Ir liels gandarījums, ka turpmākos četrus gadus šosejas, MTB un BMX izlašu sportisti starptautiskajās sacensībās startēs "Rosti" ražotajos vienota stila formas tērpos. Vēlos teikt lielu paldies Latvijas šosejas riteņbraukšanas izlases galvenajam trenerim Romānam Vainšteinam, kurš paveica lielu darbu, lai velo apģērbs būtu piemērots mūsu vadošiem sportistiem. Ceru, ka jaunajās formās gūsim daudz starptautisko uzvaru! Novēlu veiksmi visiem dalībniekiem Latvijas čempionātā šosejas, BMX , kā arī MTB XCO krosa veidos!"

Jaunās izlašu formas prezentēja šosejas riteņbraucējs Toms Skujiņš, BMX izlases pārstāvis Edžus Treimanis un MTB izlases sportists Artūrs Krasts. Visi trīs braucēji ne tikai novērtēja kvalitatīvās velo formas, bet arī pauda gatavību cīnīties par visaugstākajām vietām Latvijas čempionātā.

Toms Skujiņš: "Nevaru teikt, ka šobrīd esmu savā labākajā sportiskajā formā. Pēc Kalifornijas tūrē piedzīvotā kritiena ir pagājis salīdzinoši neilgs laiks kopš esmu atsācis treniņus. Tomēr Latvijas čempionātā uz starta neiziešu vien piedalīšanās dēļ. Centīšos labi nostartēt gan individuālajā, gan arī grupas braucienā. Mana sezonas otrā daļa sāksies ar Polijas daudzdienu velobraucienu. Ceru arī iekļūt komandas sastāvā dalībai prestižajā "Vuelta a Espana" velobraucienā. Gribu teikt lielu paldies kompānijai "Rosti" un Latvijas Riteņbraukšanas federācijai par kvalitatīvajām skaistajām formām. Peletonā latvieši noteikti būs pamanāmi!"

BMX riteņbraukšanā Latvijas čempionātā viens no galvenajiem favorītiem cīņā par uzvaru elites grupā būs Edžus Treimanis. Pieredzējušais sportists norādīja, ka cīņa par uzvaru Rīgā notiekošajā Latvijas čempionātā būs ļoti sīva. "Labā sportiskajā formā ir arī Kristens Krīgers un Rihards Veide. Ceļu nevienam negriezīs Helvijs Babris, Kristaps Vekša un citi sportisti!" Treimanis arī atzinīgi novērtēja jauno izlases formu, izceļot tās materiāla kvalitāti un skaisto dizainu!".

Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā startēs jau trešdien, kad Baldonē notiks individuālais brauciens. Grupas braucieni 22. un 25. jūnijā notiks Talsos. BMX sportisti visās vecuma grupās par čempiona tituliem cīnīsies 1. jūlijā Rīgā, bet MTB Olimpiskā krosa čempionāts notiks 16. jūlijā Priekuļos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!