Gada beigās svinīgā un priecīgā atmosfērā savus labākos godinājuši arī riteņbraucēji - aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas Sporta muzejā norisinājās Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) pasākums, kurā tika apbalvoti aizvadītās sezonas labākie sportisti, treneri, klubu un komandu pārstāvji, kā arī atbalstītāji, informē LRF preses dienests.

Pirmā pasaules čempiona treka riteņbraukšanā – Dzintara Lāča – ceļojošais kauss tika pasniegts 2014. gada Latvijas labākajam riteņbraucējam Mārim Štrombergam, kura vietā balvu saņēma viņa treneris Ivo Lakučs.

LRF lielās balvas par augstiem sasniegumiem saņēma BMX riteņbraucēji – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Kristens Krīgers, kā arī MTB XCO krosa riteņbraucējs Arnis Pētersons. Godināti tika arī citi sportisti, treneri, komandas un atbalstītāji, kuri devuši lielu ieguldījumu riteņbraukšanas attīstībai 2014. gadā. Īpašu emocionālu mirkli radīja balvas par mūža ieguldījumu pasniegšana. Tā tika piešķirta šogad mūžībā aizgājušajam Harijam Osim, kurš ir viens no BMX pamatlicējiem. Šo balvu simboliski saņēma viņa dēli – Gundars un Kristaps. Tāpat īpašu balvu saņēma arī pasaules čempione šosejas riteņbraukšanā Emīlija Sonka, kura savu vēsturisko panākumu guva pirms 50 gadiem. Par gada mediju riteņbraukšanā kļuva portāls "Delfi".

Vakara kulminācija bija Latvijas gada labākā riteņbraucēja godināšana, kuram svinīgi tika pasniegts pirmā pasaules čempiona treka riteņbraukšanā Dzintara Lāča ceļojošais kauss. Šo titulu šogad izpelnījies mūsu BMX leģenda Māris Štrombergs. Viņa vietā balvu saņēma treneris Ivo Lakučs, kurš sportista vārdā pauda lielu gandarījumu par lielo novērtējumu. Latvijas gada labākais riteņbraucējs šosezon izcīnījis uzvaru ASV čempionāta kopvērtējumā, Eiropas čempionātā, kā arī divos pasaules kausa posmos, kļūstot par visu laiku izcilāko šī sporta veida pārstāvi.

Pasākuma gaitā klātesošos ar skaistām dziesmām sveica arī populārie pašmāju mūziķi – Normunds Pauniņš un Jenny May, kas vakaru padarīja vēl sirsnīgāku un pozitīvāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!