Foto: AP/Scanpix

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" kopvērtējuma līderis brits Kristofers Frūme no "Sky" vienības pēc trešās vietas izcīnīšanas sacensību 20.posmā ir ļoti tuvu tam, lai svētdien kļūtu par tūres čempionu.

Sestdien sportistiem vajadzēja veikt 125 kilometrus garu posmu, kas pie viena bija arī pēdējais kalnu posms. Par tā uzvarētāju kļuva kolumbietis Nairo Kvintana no "Movistar", savukārt otrajā vietā finišēja Latvijas riteņbraucēja Gata Smukuļa pārstāvētās komandas "Katjuša" biedrs spānis Hoakims Rodrigess, kurš no līdera atpalika 18 sekundes. Frūme posma uzvarētājam zaudēja 29 sekundes.

Savukārt Smukulis finišu sasniedza 108.vietā, līderim zaudējot 19 minūtes un 55 sekundes.

Frūme saglabājis līdera kreklu "Tour de France" kopvērtējumā, tuvāko sekotāju Kvintanu apsteidzot par piecām minūtēm un trim sekundēm. Savukārt trešais kopvērtējumā ir Rodrigess - viņu no līdera kopvērtējumā šķir piecas minūtes un 47 sekundes.

Tikmēr Smukulis kopvērtējumā vienu posmu līdz sacensību finišam ieņem 119.vietu, Frūmem zaudējot trīs stundas, 21 minūti un 49 sekundes.

Velomaratons noslēgsies svētdien, taču tajā nav gaidāms neviens liels kalnu kāpums, līdz ar to Frūmem ir lielas iespējas nosargāt kopvērtējuma līdera godu.

Kā ziņots, neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Pērn "Tour de France" velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalās traumas dēļ.

Šīs ir jubilejas - simtās - "Tour de France" sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!