Foto: AFP/Scanpix

Titulētais brits Kristofers Frūms ("Sky") trešdien izcīnīja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena "Vuelta Espana" 11. etapā, kas viņam ļāva pakāpties uz otro vietu kopvērtējumā, bet latvietis Gatis Smukulis no "Astana" vienības tikai trešo reizi sacīkstēs iekļuva labāko septiņdesmitniekā.

Trešdienas etapā, kas bija 168,6 kilometrus garš, izšķirošajā kāpumā sekmīgākais bija Frūms, kā arī kopvērtējuma līderis kolumbietis Nairo Kvintana no "Movistar" komandas, kuri abi finišēja ar vienādu rezultātu. Viņiem sešas sekundes zaudēja trešajā pozīcijā palikušais vēl viens "Movistar" braucējs Alehandro Valverde no Spānijas.

Pēdējo divu gadu "Tour de France" čempions Frūms cer kļūt vien par trešo riteņbraucēju vēsturē, kurš vienā gadā uzvarējis šajos abos velobraucienos. Viņš 2011. un 2014. gadā izcīnījis otro vietu "Vuelta Espana".

Tikmēr Smukulis trešdien finišēja 67. pozīcijā, uzvarētājam zaudējot piecas minūtes un 37 sekundes. Individuālajās distancēs viņš šī gada "Vuelta Espana" velobraucienā vien trešo reizi finišēja labāko septiņdesmitniekā.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabā Kvintana, kuram jaunais vicelīderis Frūms pietuvojies par četrām sekundēm, bet joprojām zaudē 54 sekundes.

Tikmēr trešajā pozīcijā esošais Valverde jau atpaliek par minūti un piecām sekundēm.

Savukārt Smukulis līderim zaudē jau vairāk nekā pusotru stundu un kopvērtējumā ir pacēlies par astoņām vietām uz 111. pozīciju.

Prestižais velobrauciens "Vuelta Espana", kas šogad norisinās jau 71.reizi, noslēgsies 11. septembrī. Kopumā riteņbraucēji šajās sacensībās veiks 21 posmu.

Smukulis "Vuelta Espana" piedalījās arī pērn, kad vēl pārstāvēja Krievijas komandu "Katjuša". Toreiz viņš kopvērtējumā ierindojās 146. vietā. Tikmēr par sacensību čempionu tika kronēts "Astana" braucējs Fabio Aru no Itālijas, kurš šogad sacensībās nepiedalās.

Latvijas riteņbraucējs "Vuelta Espana" velobraucienā piedalījās arī 2012. gadā, kad ieguva 96. vietu.

Lai gan Smukulis šogad kļuva par Latvijas čempionu individuālajā un grupas braucienā, viņš netika izraudzīts dalībai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs. Tajās valsts godu aizstāvēja Aleksejs Saramotins un Toms Skujiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!