Otrdien ASV pilsētā Ričmondā tika aizvadīta pasaules čempionāta šosejas riteņbraukšanā trešā sacensību diena, kurā medaļu komplektus individuālajā braucienā sadala juniori un elites dāmas. Vienīgais Latvijas juniors šajās sacensībās Ēriks Toms Gavars 30 kilometru garajā distancē 57 dalībnieku konkurencē izcīnīja respektablo 11. vietu, informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Par pasaules čempionu kļuva Vācijas riteņbraucējs Leo Appelts, kuram mūsu sportists zaudēja 1 minūti un 57 sekundes. Šovakar vēlu vakarā individuālo braucienu aizvadīs Latvijas elites riteņbraucēja Lija Laizāne.

Apgriezienus uzņēmis pasaules čempionāts šosejas riteņbraukšanā. Otrdien jau 30 minūtes pēc pulksten deviņiem no rīta pēc vietējā laika sacensības individuālajā braucienā uzsāka juniori. Tikmēr pēcpusdienā trasē dosies dāmu elites sportistes. Katrā no konkurences grupām dalībnieku vidū ir arī pa vienam Latvijas pārstāvim. Junioru konkurencē startē šī gada Eiropas čempionāta desmitās vietas ieguvējs Ēriks Toms Gavars, kamēr dāmu individuālajā braucienā piedalīsies mūsu profesionālā riteņbraucēja Lija Laizāne.

Juniori mērojās spēkiem 30 kilometru garajā distancē, kas sadalīta divos apļos. Katrā no tiem iekļauti virkne dažādu pagriezienu, kā arī vairāki nelieli kāpumi un nobraucieni pa pilsētas ielām. Trase kopumā bija ātra, bet no sportista prasīja lielu koncentrāciju. Pavisam uz starta izgāja 57 sportisti. Gavars startēja otrajā dalībnieku plūsmā.

Pirmo laika ņemšanas atzīmi Ēriks sasniedza 20. pozīcijā, tā brīža līderim Leo Appeltam no Vācijas zaudējot 38 sekundes. Pēc pusdistances Daiņa Rituma un Jāņa Veides audzēknim jau 11. rezultāts , bet priekšpēdējā laika ņemšanas vietā Ēriks šo pozīciju saglabāja. Finišu viņš šķērsoja pēc 39 minūtēm un 42 sekundēm. Vidējais ātrums Murjāņu sporta ģimnāzijas audzēknim bija. Ilgu laiku Ēriks turējās labāko sešiniekā, bet savā debijas pasaules čempionātā dobelniekam respektablā 11. vieta. No uzvarētāja mūsu sportists atpalika par 1 minūtēm un 57 sekundēm. Līdz labāko desmitniekam Ērikam trūka vien piecas sekundes.

Par pasaules junioru čempionu kļuva Leo Appelts no Vācijas. Viņš bija ātrākais visās laika ņemšanas vietās, finišējot pēc 37 minūtēm un 45 sekundēm. Otrā un trešā vieta tika ASV braucējiem. Sudrabs Adrienam Kostam, kurš čempionam zaudēja 17 sekundes. Tikmēr bronzas godalga tika pasniegta Brendonam Makultijm. Viņam līdz zelta medaļai pietrūka 59 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!