Foto: AP/Scanpix
Par prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" ceturtā posma uzvarētāju otrdien tika kronēts itālis Djego Ulissi no "Lampre-Merida" komandas, kamēr kopvērtējuma līdera godu atguvis Nīderlandes sportists Toms Dumolins ("Giant-Alpecin").

Pēc vienas dienas atpūtas un nonākšanas Itālijā sportisti "Giro d'Italia" velobraucienā otrdien aizvadīja jau nedaudz grūtāku posmu, kurā kopumā bija jāveic ap 200 kilometriem.

Par šī posma uzvarētāju kļuva Ulissi, kurš finišēja pēc četrām stundām 46 minūtēm un 51 sekundes, par piecu sekunžu tiesu apsteidzot tuvākos sekotājus Dumolinu un citu Nīderlandes riteņbraucēju Stīvenu Kruijsvijku no "LottoNL-Jumbo" vienības.

Tikmēr līdzšinējais kopvērtējuma līderis vācietis Marsels Kitels no "Etixx-Quick Step" vienības bija tikai 142.vietā, finišu sasniedzot grupā, kas uzvarētājam piekāpās par astoņām minūtēm un desmit sekundēm.

Velobrauciena kopvērtējuma vadību nu atguvis Dumolins, kurš tur bija jau pēc pirmajiem diviem posmiem. Šobrīd viņš par 20 sekundēm apsteidz Bobu Jungelsu no Luksemburgas ("Etixx-Quick Step") un Ulissi.

Līdz sacensību noslēgumam 29. maijā riteņbraucēji piestās arī Šveicē un Francijā.

Pērn "Giro d'Italia" triumfēja spānis Alverto Kontadors no "Tinkoff", bet Latvijas riteņbraucējs Aleksejs Saramotins no IAM vienības ierindojās 161.pozīcijā. Šogad neviens no Latvijas sportistiem Itālijas tūrē nepiedalās.

"Giro d'Italia" velobrauciens šogad norisinās 99. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!