Foto: PantherMedia/Scanpix
2004.gada Atēnu olimpisko spēļu čempions riteņbraukšanā sacensībās ar atsevišķu startu amerikānis Tailers Hamiltons apgalvo, ka redzējis, kā 1999.gadā viņa toreizējais komandas biedrs Lenss Ārmstrongs injicējis sev EPO jeb eritropoetīnu.

To Hamiltons, kurš pašlaik izcieš astoņu gadu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu, pastāstīja "CBS News" raidījumā "60 minūtes".

"Redzēju viņi injicējam vairāk nekā vienu reizi," intervijā, kas ēterā būs redzama svētdien, Hamiltons stāstīja par 1999.gadu, kad Ārmstrongs pirmo no septiņām reizēm uzvarēja prestižajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

Ārsmtrongs šajās sacensībās uzvarēja no 1999. līdz pat 2005.gadam. Viņš vienmēr noliedzis sniegumu uzlabojošu vielu lietošanu, un Ārmstronga organismā arī nekad nav ticis konstatēts dopings.

Hamiltons, kurš sportista karjeru beidza 2009.gadā pēc otrās pieķeršanas dopinga lietošanā, apgalvoja, ka Ārmstrongs lietojis aizliegtās vielas arī pirms 2000. un 2001.gada "Tour de France" velobraucieniem.

Tikmēr Ārmstrongs otro reizi karjeru noslēdza šī gada februārī. Sākotnēji viņš no sporta aizgāja 2005.gadā, bet trīs gadus vēlāk negaidīti atgriezās, tomēr astoto reizi triumfēt "Tour de France" velobraucienā tā arī nespēja.

Vēl šī gada janvāra vidū sporta žurnāls "Sports Illustrated" nāca klajā ar informāciju, ka pagājušā gadsimta izskaņā Ārmstrongs lietojis analīzēs grūti identificējamu preparātu, kas uzlabo ķermeņa asinsriti - "HemAssist".

Tomēr pats sportists apgalvoja, ka žurnālā atspoguļotā informācija ir nepatiesa un viņš ne par ko nesatraucas.

Jau tika vēstīts, ka Ārmstrongs, kurš pārcietis sēklinieku vēzi, ir vienīgais, kas "Tour de France" triumfējis septiņas reizes. Viņš 1993.gadā kļuva arī par pasaules čempionu, bet 2000.gada Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnīja bronzas godalgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!