Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš svētdien Eiropas Riteņbraukšanas savienības 2015. gada kongresā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā tika svinīgi apbalvots ar zelta medaļu par īpašiem nopelniem sporta veida attīstībā.

Igo Japiņš visu savu dzīvi ir veltījis riteņbraukšanai. Jaunības gados kā sportists guvis augstvērtīgus rezultātus PSRS čempionātu sacensībās šosejas un treka riteņbraukšanā. Vēlāk Igo sekmīgi uzsāka trenera karjeru, izaudzinot gan Olimpisko spēļu medaļniekus, gan Pasaules un Eiropas čempionus. Igo bijis treneris Dainim Ozolam, kurš 1992. gadā izcīnīja Olimpisko bronzas medaļu, bet 2000. gadā Japiņa audzēknis Romāns Vainšteins izcīnīja pasaules čempiona titulu.

Jau teju 20 gadus Igo Japiņš ir Latvijas lielāko riteņbraukšanas sacensību organizators – rīkojot Vienības braucienu, SEB MTB maratonu un Rīgas Velomaratonu. Kopš 2013. gada Japiņš ir arī Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents, aktīvi piedaloties Eiropas Riteņbraukšanas savienības un Starptautiskās Riteņbraukšanas Savienības darbā.

Igo Japiņš par saņemto atzinību: "Vēlos pateikt lielu paldies savai ģimenei, sportistiem, treneriem, ārstiem, mehāniķiem, masieriem, kolēģiem un visiem tiem, ar kuriem man izdevies strādāt kopā – kas mani atbalstījuši. Eiropas Riteņbraukšanas savienības (UEC) prezidents Davids Lapardjē apbalvoja UCI prezidentu Braienu Kuksonu, UEC viceprezidentu Aleksandru Gustaņikovu, Zviedrijas un Portugāles federāciju prezidentus. Biju patīkami pārsteigts, ka tiku godināts arī es. Tas ir ļoti liels pagodinājums un gandarījums par ieguldīto darbu riteņbraukšanā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!