Portāls "Delfi" sadarbībā ar Latvijas Riteņbraukšanas federāciju (LRF) 18. - 26. oktobrim aicina līdzjutējus piedalīties balsojumā par 2016. gada Latvijas labāko riteņbraucēju, kas kopumā tiks noteikts piecu kritēriju summā.

Balsošana risinās portālā "Delfi" un LRF mājaslapā internetā līdz 26. oktobra pulksten 12:00. Lai iegūtu objektīvākus rezultātus, no vienas IP adreses var balsot vienu reizi 24 stundu laikā.

Lai popularizētu aizvadītās sezonas mūsu valsts labākos riteņbraucējus un viņu panākumus, ceturto gadu pēc kārtas Latvijas Riteņbraukšanas federācija noteiks Latvijas labāko riteņbraucēju. Tikmēr otro gadu tiks noteikts arī labākais jaunais riteņbraucējs.

Abās kategorijās labākais gada sportists tiks noteikts pēc pieciem kritērijiem. Vērā tiks ņemts līdzjutēju, mediju, LRF padomes, BMX klubu padomes un LRF šosejas un MTB treneru padomes balsojumu rezultāti.

Latvijas gada labākā riteņbraucēja balvai nominēti 11 sportisti – šosejas riteņbraucēji Toms Skujiņš, Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins un Māris Bogdanovičs, BMX braucēji Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide, Kristens Krīgers un Sandra Aleksejeva, kā arī MTB sportisti Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms.

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas gada noslēguma pasākums norisināsies 26. oktobrī, kad tiks godināti arī gada labākie riteņbraucēji vairākās nominācijās. Tradicionāli tiks pasniegts arī pasaules čempiona treka riteņbraukšanā Dzintara Lāča ceļojošais kauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!