Foto: LETA

Pierunāt slaveno britu riteņbraucēju Marku Kavendišu startēt nākamajā nedēļā paredzētajā Vienības velobraucienā nebija sarežģīti, jo viņu un sacensību rīkotājus saista kopīgi draugi, uzsvēris Vienības velobrauciena organizators un "Igo Japiņa sporta aģentūras" direktors Igo Japiņš.

Kavendišs ir viens no pasaules labākajiem sprinteriem un karjeras laikā uzvarējis 25 prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" posmos, kā arī 15 "Giro d'Italia" velobrauciena etapos.

"Par šādu iespēju esam runājušu jau ilgāku laiku," žurnālistiem atzina Japiņš. "Tā kā vēlējāmies šīgada Vienības velobraucienu sasaistīt ar "Tour de France" simtgadi, nopietnāk piestrādājām pie šī jautājuma."

"Mums ar Kavendišu ir kopīgi draugi, tāpēc pierunāt viņu piedalīties sacensībās nebija grūti. Viņš bija brīvs un nebija aizņemts kaut kur citur, tāpēc piekrita," piebilda Japiņš.

Japiņš pauda cerību, ka Kavendišs startēs sporta šosejas braucienā, kas ir 100 kilometrus garš. Tieši šajā distancē uz starta plāno doties arī Latvijas riteņbraukšanas leģenda Romāns Vainšteins.

"Uzskatu, ka Kavendišs ir pēdējās desmitgades ātrākais šosejas riteņbraucējs," izcēla Japiņš.

Kā ziņots, tāpat sacensībās startēs dāņu riteņbraukšanas leģenda Bjarne Rīss, kā arī Pjotrs Ugrjumovs, Arvis Piziks, Kaspars Ozers, Raivis Belohvoščiks, Jans Kirsipū un vēl citi Baltijas sportisti, kas startējuši "Tour de France".

Līdz ar šādu zvaigžņu virteni organizatori cer uz apmeklētības rekorda pārspēšanu. Pērn Vienības velobraucienā piedalījās 5000 dalībnieku.

Vienības velobrauciens 8.septembrī Siguldā norisināsies trīs dažādās distancēs - sporta šosejas brauciens (100 kilometri), kalnu divriteņu brauciens (44 kilometri) un tautas brauciens (36 kilometri). Pasākumā piedalīties aicināti visi interesenti, sākot no 12 gadu vecuma. Dalībnieki tiks vērtēti dažādās vecuma grupās - zēni, meitenes, jaunieši, juniori, sievietes, vīrieši un seniori.

Reģistrēties sacensībām iespējams organizatoru mājaslapā "Velo.lv" līdz 4.septembrim.

Sacensību dalībnieki aicināti ģērbties "Tour de France" motīvos. Labākie tiks pie vērtīgām dāvanām ar pasaules zvaigžņu parakstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!