Foto: Publicitātes foto
Vairs tikai nedēļa atlikusi līdz Latvijas čempionātam šosejas riteņbraukšanā, kas šoreiz norisināsies Vidzemē esošajos un pauguriem bagātajos Smiltenes, kā arī Raunas novados. Latvijas čempions grupas braucienā elites vīriem tiks noskaidrots 29. jūnijā Smiltenē.

Jau septīto gadu Latvijas labākie šosejas riteņbraucēji par valsts čempiona titulu cīnīsies Vidzemē, bet pirmo reizi nozīmīgās sacensības norisināsies trīs dienu garumā Raunas un Smiltenes novados. Par valsts čempiona tituliem cīnīsies labākie elites vīri, U23 vīri, sievietes, juniori, jaunieši un seniori.

"Ceram ar šo soli paaugstināt sacensību kvalitāti. Tāpat uzskatu, ka reizi gadā visiem, kuri grib cīnīties par valsts čempiona tituliem ir jāpulcējas vienkopus," saka Latvijas Riteņbraukšanas federācijas prezidents Igo Japiņš. "Jaunajiem jāskatās un jāgūst pieredze no mūsu labākajiem riteņbraucējiem – Toma Skujiņa, Gata Smukuļa, Alekseja Saramotina, Andra Smirnova, Andža Flakša, un citiem. Domāju, ka sacensības būs interesantas arī skatītājiem, tāpēc aicinām visus velomīļus uz Raunu un Smilteni!"

Raunas novadā, kas lepojas ar skaistajām pilsdrupām, Staburagu un hokeja komandu, tik augsta mēroga sacensības risināsies pirmo reizi. Šeit riteņbraucēji sacentīsies individuālajā braucienā.

Jau vēsturiski Latvijas riteņbraukšanas viens reģionālajiem centriem ir bijis Smiltene, kur aizvadītajā gadā atjaunota šī sporta veida nodaļa sporta skolā. No šīs Vidzemes mazpilsētas nākuši virkne pasaulē panākumus guvuši riteņbraucēji – Olimpisko spēļu medaļnieks Dainis Ozols, pasaules junioru vicečempions Gaidis Lapiņš, šī brīža profesionālis Gatis Smukulis un citi. Visos šajos panākumos liela nozīme bijusi trenerim Jānim Akmentiņam, kura piemiņai Latvijas čempionāta laikā notiks gan atceres brauciens, gan arī uzvarētājam tiks piešķirts trenera piemiņas kauss.

27. jūnijā no pulksten 11:00 Raunas centrā pirmie dalībnieki stāsies uz starta individuālajā braucienā. Elites vīru grupas sportisti 50 kilometru distancē dosies ap pulksten 11:30. 28. jūnijā Latvijas čempionāts pārcelsies uz Smiltenes pilsētas centru. Pulksten 16:00 par medaļām grupas braucienā cīnīsies jaunieši, bet pēc tam uz starta izies senioru grupu braucēji.

Sacensību kulminācija būs svētdien turpat Smiltenē. Jau pulksten 10:30 distancē uz Valku un atpakaļ dosies labākie juniori, kuri pēdējos 20 kilometrus veiks pa Smiltenes ielām. Tikmēr 11:00 starts tiks dots vairāk nekā 170 kilometru garajā elites un U23 vīru grupas braucienā, kur distance vedīs uz Priekuļu apļiem, bet tad, ap pulksten 14:00 atgriezīsies Smiltenē, lai veiktu apļus pa pilsētas ielām, noskaidrojot Latvijas čempionu.

Sacensību laikā, kad sportisti būs distancē, ikviens smiltenietis un pilsētas viesis būs aicināts piedalīties Jāņa Akmentiņa piemiņas braucienā no Smiltenes līdz Vijciemam un atpakaļ (sākums 10:35), čempionu prognožu spēlē, bet mazākos līdzjutējus sagaida Baltais bērnu atrakcijas. Tikmēr ar lielisku kultūras programmu izklaidēs Smiltenes kultūras centra kolektīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!