Foto: AFP/Scanpix
Dopinga lietošanā pieķerts Kazahstānas riteņbraucējs Artūrs Fedosejevs, kas šī gada laikā ir jau piektais gadījums, kad kāds no "Astana" vienības sportistiem lietojis aizliegtās vielas.

Kā informē Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI), "Astana" rezerves komandā braucošā 20 gadus vecā Fedosejeva organismā augustā Francijā notikušā Ēnas velobrauciena laikā konstatēti steroīdi.

Iepriekšējā nedēļā līdzīgs gadījums bija arī ar rezerves komandā braucošo Viktoru Okiševu, kuram steroīdu klātbūtne tika konstatēta maijā ņemtajās analīzēs.

Oktobrī par steroīdu lietošanu tika diskvalificēts arī vēl viens "Astana" rezerves komandas riteņbraucējs Iļja Davidenko, bet brāļu Maksima un Valentīna Iglinsku analīzēs tika konstatētas aizliegtās vielas eritropoetīna jeb EPO pēdas.

Jau pēc Davidenko pieķeršanas izskanēja, ka Kazahstānā bāzētā komanda varētu nesaņemt Pasaules tūres licenci. Vienību pārstāv šī gada "Tour de France" velobrauciena čempions Vinčenco Nibali, un tai jau bija garantēta Pasaules tūres licence 2015.gadam, bet tagad jāiziet papildu pārbaudes. Vienībai 6.novembrī Šveicē bija UCI noklausīšanās, bet lēmums par tās nākotni varētu tikt pieņemts tuvākajā laikā.

Zīmīgi, ka "Astana" komandu vada Aleksandrs Vinokurovs, kurš no 2007. līdz 2009.gadam izcieta diskvalifikāciju par asins pārliešanu.

Kā zināms, pēc šī gada sezonas "Cannondale" komanda apvienojusies ar "Garmin-Sharp", bet galvenā pretendente uz Pasaules tūres dalībkomandu skaita papildināšanu ir Šveices profesionālā komanda IAM, ko arī nākamajā sezonā pārstāvēs Latvijas sportists Aleksejs Saramotins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!