Foto: AFP/Scanpix/LETA
Britu riteņbraucējs Saimons Jeitss no "Mitchelton-Scott" svētdien triumfēja prestižā daudzdienu velobraucienā "Vuelta a Espana" kopvērtējumā.

Svētdien aizvadītajā sacensību noslēdzošajā - 21. posmā, kurā dalībnieki veica 112,3 kilometrus, uzvarēja itālis Elija Viviāni no "Quick-Step Floors" komandas, finišu sasniedzot pēc divām stundām 21 minūtes un 28 sekundēm.

Viņš finiša spurtā pārspēja slovāku Peteru Saganu no "BORA - hansgrohe" komandas, bet trešais bija cits itālis Džakomo Nicolo no "Trek - Segafredo" komandas.

Tikmēr Jeitss sacensību pēdējā etapā bija 32. vietā, finišējot lielajā grupā, ar ko pietika, lai viņš triumfētu kopvērtējumā.

Jeitss par minūti un 46 sekundēm pārspēja spāni Enriku Masu no "Quick-Step Floors" komandas, bet trešais palika kolumbietis Migels Anhels Lopess no "Astana" komandas, kurš no uzvarētāja atpalika par divām minūtēm un četrām sekundēm.

Līdz ar Jeitsa panākumu šosezonas visās prestižākajās riteņbraukšanas daudzdienu tūrēs uzvaras guva Lielbritānijas sportisti, jo "Giro d'Italia" triumfēja Kristofers Frūms, bet "Tour de France" uzvaru izcīnīja Džeraints Tomass. Frūms un Tomass šī gada "Vuelta a Espana" nestartēja, pirmajam no viņiem neaizstāvot pērn izcīnīto titulu.

Šogad Latvija "Vuelta a Espana" velobraucienā nebija pārstāvēta. Pērn 123. vietu kopvērtējumā guva Toms Skujiņš.

"Vuelta a Espana" velobrauciens norisinājās 73. reizi. Tajā riteņbraucējiem bija jāveic 21 posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!