Pašmāju lielākais un tradīcijām bagātākais riteņbraukšanas seriāls "Latvijas valsts mežu" Kalnu divriteņu maratons aktīvās atpūtas cienītājam šajā sezonā piedāvās septiņus aizraujošus etapus skaistākajās Latvijas vietās.

Kalnu divriteņu maratons turpinās 17 gadu ilgās "SEB MTB" maratona tradīcijas. Pašmāju lielākais velo seriāls gaidāmajā sezonā lielāko akcentu liks uz jaunu dalībnieku piesaisti, tādējādi mudinot ar vienu no veselīgākajiem un aizraujošākiem sporta veidiem nodarboties tos, kuri līdzi šim to nav darījuši.

Vienlaikus veiktas pārmaiņas trasēs, lai tās vēl baudāmākas būtu esošajiem dalībniekiem. Vērienīgā velo pasākuma rīkotāji parūpējušies par septiņiem aizraujošiem etapiem. Katrā no tiem pozitīvas emocijas būs iespējams gūt visdažādākās sagatavotības aktīvās atpūtas cienītājiem.

“Šī sezona solās būt ļoti krāšņa un aizraujoša. Piedāvāsim jaunu etapu Jaunpiebalgā, kur esošajā Vanagkalnā gaidāms divu dienu pasākums ar velo kino iepriekšējā vakarā pirms starta. Pēc ilgāka pārtraukuma kalendārā atgriežas gleznainais Vietalvas posms. Jaunas trases izveidotas Siguldā, Talsos un Smiltenē. Mūsu velo seriāla klasika Cēsis – Valmiera šajā gadā notiks pretējā virzienā. Šogad noteiksim ne tikai ātrākos braucējus, bet balvas saņems arī progresīvākie riteņbraucēji un 100. vietu ieguvēji. Novēlu katram dalībniekam sezonas laikā sajust burvīgo atmosfēru un pozitīvi sevi uzlādēt darba nedēļai," izteicās Kalnu divriteņu maratona rīkotājs Igo Japiņš.

Šajā gadā Kalnu divriteņu Maratonam izvēlēti četri vēstneši, kuri palīdzēs pārējiem dalībniekiem ar vērtīgiem padomiem gan pirms starta, gan arī trasē un pēc finiša. Vēstnešu godā šogad leģendāro "Cape Epic" sacensību dalībnieks Māris Vancevičs, Latvijas junioru čempione MTB maratonā Santa Sanija Jurgena, trašu iepazīšanās braucienu rīkotājs un sertificēts riteņbraukšanas treneris Eduards Rēns, kā arī Latvijas populārais mūziķis un dīdžejs Normunds Pauniņš, kurš katrā etapā rūpēsies par lielisku muzikālo noformējumu.

Ikvienam aktīvās atpūtas cienītājam ir iespēja izvēlēties starp "Toyota Hybrid" Sporta (65 - 48 km), "Lielbāta" Tautas (44 – 35 km) un "Mammadaba" (18 – 30 km) veselības brauciena distancēm. Savukārt jaunākie pedāļu minēji laipni lūgtu piedalīties "Maxima" bērnu braucienos, kur uzvarētāji būs visi dalībnieki. Pēc finiša visi mazie saņems gardas un veselīgas balvas.

Latvijas valsts mežu Kalnu Divriteņu Maratona sezona ar pirmo etapu Valmiera – Cēsis startēs 28. aprīlī. Turpinājumā gaidāmi etapi arī Talsos, Siguldā, Jaunpiebalgā, Vietalvā, Ikšķilē un Smiltenē. Pieteikšanās pilnā sparā turpinās mājaslapā velo.lv. Tur arī atrodama visa informācija par posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!