Foto: AP/Scanpix

Pēc šāgada "Tour de France" piektā posma titulētais šveiciešu riteņbraucējs Fabians Kančelara izteicies, ka ceļus ar bruģa segumu nevajadzētu iekļaut sacensībās, jo tie ir bīstami.

"Sacīkste bija haotiska," "Trek Factory Racing" komandas mājas lapā citēts Kančelara, kurš velobrauciena piektajā posmā izcīnīja piekto vietu. "Rācijā dzirdēju, kas notika ar mūsu komandas braucējiem; bail pat iedomāties, kas darījās ar pārējiem. Šis posms vienkārši bija bīstams sportistu veselībai. Mans viedoklis - bruģētiem ceļiem nav vietas "Grand Tour" sacensībās!"

"Mēs visi tiekam pakļauti riskam, arī es, taču mums ar to ir jārēķinās un jāizskaitļo visas bīstamās situācijas," saka sportists.

Posmā tika iekļauts ceļš, kas pavasarī tiek izmantots slavenajā "Paris - Roubaix" velobraucienā, un "Tour de France" organizators Kristians Prudoms uzskata, ka bruģētie ceļi ir Francijas ceļu kultūras sastāvdaļa, un ir pelnījuši būt arī šajā velobraucienā.

"Tour de France" piektais posms risinājās arī sliktos laikapstākļos, lietū un dubļos, līdz ar to bija daudz kritienu. Cietušo vidū bija arī pagājušā gada sacīkstes uzvarētājs Kriss Frūme, kurš piedzīvoja divus kritienus un izstājās no sacensībām, jo otrajā guva rokas traumu. Tiesa, viņš neveiksmi piedzīvoja vēl pirms bruģētā trases posma.

"Bruģētie ceļi ir Francijas ziemeļu ceļu kultūras sastāvdaļa un arī "Tour de France" vēsturiskā mantojuma daļa," norāda Prudoms. ""Tour de France" uzvarētājam ir jāprot tikt galā ar dažāda veida ceļiem. Asfalta posmos bija daudz kritienu, uz bruģa - daudz mazāk, un tas, ko viņi šodien paveica, atbilst sacensību leģendai, ko apbrīno cilvēki visā pasaulē."

"Mēs nevaram iespaidot laika apstākļus. Mēs priecātos, ja "Paris - Roubaix" laikā lītu lietus, bet tas nav bijis kopš 2001. gada," piebilst organizators. "Mēs gaidījām sauli tagad, bet lija."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!