Foto: AFP/Scanpix

Britu riteņbraucējs, divkārtējais pasaules čempions Marks Kavendišs uz nenoteiktu laiku būs spiests palikt ārpus sacensību aprites – viņam diagnosticēta mononukleoze, ziņo aģentūra AFP.

"Diemžēl šim vīrusam nav īpašas ārstēšanas," AFP citē Kavendiša pārstāvētās "Dimension Data" komandas ārstu Džaradu van Zujdamu. "Markam ir jāatpūšas, lai veicinātu atlabšanu. Mēs ceram, ka uzlabojumi būs pēc pāris nedēļām, taču precīzu laiku noteikt nav iespējams."

Komanda cer, ka britu sportists atlabs līdz šāgada "Tour de France", kas sāksies Diseldorfā 1. jūlijā un noslēgsies pēc trim nedēļām Parīzē.

Martā Kavendišs potītes traumas dēļ izlaida velobraucienu Parīze – Rubē. Vēlāk viņam veica plašāku veselības pārbaudi, jo sportists treniņos sūdzējās par neparastu nogurumu, un tā uzrādīja saslimšanu ar mononukleozi, ko izraisa Ešpteina–Barra vīruss.

Mononukleoze ir infekcijas slimība, kas saistīta ar paaugstinātu temperatūru, angīnu, palielinātiem limfmezglem un pārmaiņām asinīs un prasa slimnieka izolāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!