Foto: AFP/Scanpix
Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" noslēguma kopvērtējumā svētdien pirmo reizi karjerā triumfēja austrālietis Keidels Evanss no BMC komandas.

Iepriekšējos divus gadus "Tour de France" kopvērtējumā triumfēja slavenais spānis Alverto Kontadors ("Saxo Bank Sungard"), kurš šī gada velobrauciena noslēguma kopvērtējumā ieņēma piekto pozīciju.

"Tour de France" pēdējā, 21.posmā svētdien uzvaru izcīnīja slavenais brits Marks Kavendišs ("HTC-Highroad"), kuram tas bija piektais panākums šī gada velobrauciena posmos un karjeras 20.uzvara "Tour de France" posmos.

Otrajā vietā ierindojās norvēģis Edvalds Hāgens no "Sky Procycling" komandas, bet trešais finišā līniju šķērsoja vācietis Andrē Greipels, kurš pārstāv "Omega Pharma-Lotto" vienību.

Evanss pēdējā posmā finišēja lielajā grupā, kurai tika fiksēts vienāds laiks ar uzvarētāju, līdz ar to viņa vienīgais konkurents uz uzvaru kopvērtējumā Endijs Šleks no Luksemburgas ("Leopard Trek") nespēja sadeldēt minūtes un 34 sekunžu atstatumu līdz Evansam.

Noslēguma kopvērtējumā Evanss Šleku apsteidza par minūti un 34 sekundēm, bet godpilno trešo vietu izcīnīja Endija Šleka brālis un komandas biedrs Franks, kurš Evansam zaudēja divas minūtes un 30 sekundes.

Kā ziņots, velobraucienā šogad nepiedalījās neviens Latvijas riteņbraucējs. Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003.gada, kad 116.vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!