Titulētais britu riteņbraucējs Marks Kavendišs no "Dimension Data" komandas ceturtdien turpināja dominēt prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" sprinteru cīņās, izcīnot jau trešo uzvaru šī gada sacensību posmos.

Kavendišs sprinta finišā izcīnīja uzvaru velobrauciena sestajā posmā, kurā dalībnieki veica 190,5 kilometrus ar finišu Montobānas pilsētā.

Britu riteņbraucējs spurtā apsteidza vācieti Marselu Kitelu no "Etixx - Quick Step" komandas, bet nedaudz viņiem zaudēja cits brits Danjels Maklejs (Fortuneo - Vital Concept"), visiem uzrādot vienādu laiku - četras stundas, 43 minūtes un 48 sekundes.

Kavendišs uzvarēja arī sacensību pirmajā un trešajā posmā. Savā karjerā viņš "Tour de France" posmos pēc ceturtdienas triumfa ir guvis 29 uzvaras. Vairāk panākumu ir tikai leģendārajam beļģim Edijam Merksam, kurš savulaik atsevišķos posmos triumfēja 34 reizes, bet 28 panākumi ir ne mazāk slavenajam francūzim Bernāram Ino.

Trīs panākumus Kavendišs guva arī 2012. gadā, bet tagad šo sasniegumu, jau pēc sešiem posmiem, ir atkārtojis. Līdz šim piecos no sešiem posmiem noticis sprinta finišs un trīs reizes panākumu guvis Kavendišs, kurš reizi zaudēja pasaules čempionam slovākam Peteram Saganam ("Tinkoff") un reizi Kitelam. Kavendišs pēc šī posma atguva labākā sprintera zaļo krekliņu.

Tikmēr kopvērtējumā līderpozīciju un līdera dzelteno krekliņu saglabāja beļģis Gregs van Avermēts no BMC komandas, kurš trešdien izcīnīja pārliecinošu uzvaru piektajā posmā, kurā dalībniekiem bija jāveic pirmie nopietnie kalni.

Kopvērtējumā van Avermēts par piecām minūtēm un 11 sekundēm apsteidz francūzi Žiljanu Alafilipu ("Etixx - Quick Step"), bet vēl divas sekundes viņam zaudē spānis Alehandro Valverde ("Movistar"). Tikmēr pērnā gada sacensību uzvarētājs un divkārtējais "Tour de France" čempions Kristofers Frūms no "Sky" komandas kopvērtējumā ir piektais, līderim zaudējot piecas minūtes un 17 sekundes, kamēr cits divkārtējais šo sacensību uzvarētājs spānis Alverto Kontadors no "Tinkoff", līderim zaudē sešas minūtes un 39 sekundes, ieņemot 25.vietu.

Prestižās "Tour de France" sacīkstes notiek 103. reizi.

Latvija šogad velobraucienā nav pārstāvēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!