Foto: AP/Scanpix

Slavenais britu riteņbraucējs Marks Kavendišs no "Omega Pharma-Quick Step" komandas uzvarējis prestižā "Tour de France" velobrauciena 13.posmā.

Piektdien sportistiem vajadzēja veikt 173 kilometru posmu, bet uzvarētājs kārtējo reizi izšķīrās vien finiša sprintā. Tajā Kavendišs dramatiskā cīņā pārspēja Slovākijas braucēju Peteru Saganu no "Cannondale" vienības.

Savukārt trešais finišēja Nīderlandes sportists Bauke Molema no "Belkin" vienības.

Vienāds laiks ar uzvarētāju bija arī vienam no sacensību galvenajiem favorītiem spānim Alverto Kontadoram ("Saxo-Tinkoff"), kurš bija septītais.

Šī Kavendišam bija jau 25.uzvara kādā no "Tour de France" posmiem.

Latvijas braucējs Gatis Smukulis no "Katjuša" komandas finišu sasniedza 77.pozīcijā, līderim zaudējot deviņas minūtes un 54 sekundes.

Kopvērtējuma līderis joprojām ir Kristofers Frūme no Lielbritānijas ("Sky"), kuram pēc divām minūtēm un 28 sekundēm seko Molema. Savukārt uz trešo pozīciju pacēlies Kontadors, kurš no līdera atpaliek divas minūtes un 45 sekundes.

Savukārt Smukulis kopvērtējumā noslīdējis par divām pozīcijām un tagad ieņem 114.vietu, līderim zaudējot vienu stundu 29 minūtes un 59 sekundes.
Neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nebija piedalījies kopš 2003.gada, kad ar labākajiem sprinteriem cīnījās Romāns Vainšteins.

Kā ziņots, pērn "Tour de France" velobraucienā triumfēja brits Bredlijs Viginss, kurš šogad sacensībās nepiedalās traumas dēļ.

Šīs ir jubilejas - simtās - "Tour de France" sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!