Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kazahstānas riteņbraucējs Aleksejs Lucenko ceturtdien svinēja uzvaru prestižā daudzdienu velobrauciena sestajā posmā, kamēr latvieši Toms Skujiņš un Krists Neilands nebija starp vadošajiem sportistiem.

Ceturtdien bija jāveic 191 kilometrs ar trim kāpumiem, no kuriem pēdējais, pirmās kategorijas, bija aptuveni 14 kilometrus pirms finiša.

Lucenko piedalījās dienas atrāvienā un aptuveni 17 kilometrus pirms posma beigām aizbēga no tuvākajiem sekotājiem, solo finišā svinot uzvaru. Viņš finiša līniju šķērsoja pēc četrām stundām 32 minūtēm un 34 sekundēm.

Pirms trim gadiem Lucenko uzvarēja vienā no "Vuelta a Espana" posmiem, bet šodien "Astana" komandas riteņbraucējs pievienoja pirmo vietu arī "Tour de France" etapā.

No uzvarētāja 55 sekundes atpalika spānis Hesus Errada ("Cofidis, Solutions Credits"), bet divas minūtes un 15 sekundes zaudēja olimpiskais čempions Gregs van Avermēts no Beļģijas (CCC).

Latvijas čempions Skujiņš ("Trek - Segafredo") finišēja grupā, kas uzvarētājam zaudēja 18 minūtes un 45 sekundes, ieņemot 89.vietu, bet Neilands ("Israel Start-Up Nation") atpalika 26 minūtes un 47 sekundes, kas deva 121.pozīciju. No latviešu komandas biedriem visaugstāk finišēja Skujiņa kolēģis Bauke Molema, kurš bija sestais.

Kopvērtējumā līderpozīciju saglabā brits Edams Jeitss ("Mitchelton-Scott"), kuram seko divi slovēņi - Primožs Rogličs ("Jumbo-Visma") zaudē trīs sekundes, bet Tadejs Pogačars (UAE) atpaliek septiņas sekundes. Skujiņš zaudē gandrīz 41 minūti un ir 78.vietā, bet Neilands atpaliek vairāk nekā 47 minūtes un atrodams 85.pozīcijā.

Sprinteru ieskaitē Skujiņš ir 41.vietā, bet Neilands - 53.pozīcijā. Kalnu karaļa vērtējumā viņiem attiecīgi 11. un 18.pozīcija.

Piektdien sportisti veiks 168 kilometrus ar trim kategorizētajiem kāpumiem.

Neilandam šī ir debija Francijas tūrē, bet Skujiņš šajās sacensībās piedalīsies jau trešo gadu pēc kārtas.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107.gadskārtu.

Pērn Skujiņš 17.posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018.gadā viņam piektā vieta vienā no posmiem, kā arī vairākus etapus braukts kalnu karaļa kreklā. Pagājušajā gadā Skujiņš kopvērtējumā finišēja 81.pozīcijā.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija 2002.gadā. Toreiz katrs savā komandā tūrē brauca Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks.

Kopumā Francijas tūrē šogad paredzēts 21 etaps, 20.septembrī sacensībām finišējot Elizejas laukos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!